ANNONS

Exaktare växtodling

Den första delen av ett nytt driftsledningsverktyg släpps av Datalogisk under våren. Det är en modul som ger möjlighet att spara både arbetstid och kostnader vid fältarbete. På sikt kommer verktyget också kunna användas för strategisk planering för gårdens utveckling.

Näsgård OPTIMIZER* kan användas i fält eller hemma på kontoret för att optimera körningen i fält. Detta baserat på minsta antalet vändningar och optimal körriktning. Som användare anger man endast arbetsbredd samt antal vändtegsdrag.

 

Det nya programmet fungerar som en modul till Näsgård managementprogram och arbetar tillsammans med Näsgård KARTA och Näsgård MOBILE.

 

Mer än ett växtodlingsprogram

– Detta är ytterligare en av de nya verktyg vi presenterar, säger VD Birger Hartmann och fortsätter: – Våra kunder har användning för mer driftsledningsstöd, det ser vi efter fjorårets succéer med Kemikoll som är kontroll/uppslagsverk för växtskydd och WeedMaps för registrering av ogräs med hjälp av kamera.

Nu släpps version ett av Näsgård OPTIMIZER. Framöver kommer programmet att utökas med fler typer av beräkningar, allt för att optimera gårdens utveckling.

 

Relaterade artiklar