ANNONS

Exklusiv gräsklippare från Carraro

På den italienska maskintillverkaren Carraro menar man att olika kunder ställer olika krav när det gäller gräsklippning och att många klippare på marknaden inte uppfyller dessa krav. I många fall blir det hela 30 procent av grässtråna som lämnas oklippt och hur pass klippaggregatet smular sönder det avklippta materialet och placerer detta har också betydelse.
Med en ny redskapsbärare, som även kan användas som gräsklippare, försöker Carraro lösa dessa problem och tillmötesgå kundkraven.
Det är Carraro Rondo THE 33, en midjestyrd redskapsbärare som kan köpas med eller utan hytt. Den kan användas för sopborste, snöskär, snöfräs, transport med vagn, gräsklippning, med mera.
Klippaggregatet kan justeras och ställas in i flera olika lägen och man kan byta knivar så dessa passar arbetet. Enligt uppgift vill man ha ett klippresultat ute på stora parkområden medan man vill ha ett annat exempelvis på en golfgreen. På vissa gräsytor vill man smula sönder det avklippta materialet och blåsa ner det i botten av gräsmattan, på andra vill man ha det spridit uppe på medan ett tredje alternativ är att samla upp allt avklippt material. Det kan man med Carraro Rondo THE 33 genom att montera en uppsamlare bak på maskinen.
Denna är då placerad över motorhuven.
Motorn på Carraro Rondo THE33 är en trecylindrig diesel på 22 klW (30 hk). Transmissionen är hydrostatisk och toppfarten 25 km/h. Carraro Rondo THE33 väger 800 kg utan hytt och 930 kg med.
Till denna maskin finns tre olika klippaggregat att välja mellan. Alla har tre knivar men arbetsbredden varierar från 1,2 till 1,5 meter. Det skiljer även vad gäller mulshing utrustningen.
2963684749_dc2921409d_o

Relaterade artiklar