ANNONS

Exklusiva SUV-koncept från Volkswagen

Vid förra veckans Qatar Motor Show, 26-29 januari, presenterade Volkswagen två exklusiva och unika SUV-koncept – ”Race Touareg 3 Qatar” för gatubruk och den guldkantade ”Touareg Gold Edition”.
Dieseldrivna Race Touareg 3 har utvecklats för att klara de tuffaste rallytävlingarna i världen. I början av januari deltog Volkswagen framgångsrikt med fyra Race Touareg 3 i Dakar-rallyt. Man vann rallyt för tredje året i rad och tog dessutom beslag på samtliga pallplatser.
Qatar-versionen av Race Touareg 3 är en något beskedligare version av rallybilen. Den drygt två meter breda bilen har genomgått vissa modifieringar för att den även ska kunna köras på allmän väg. Race Touareg 3 Qatar är dieseldriven, har 310 hästkrafter och gör 0-100 km/h på mindre än sex sekunder.
På utsidan är Qatar-versionen slående lik rallybilen, men den blåa rallybilens 16-tumshjul har ersatts av guldfärgade 18-tumsfälgar från BBS och karossen har lackerats i färgen “Magic Morning” – vit med lätt guldstänk. Emblemet “Race Touareg”, även det i en gyllene färg, sträcker sig längs fordonets sidor.
Interiören har gjorts om helt, det enda som återstår från rallybilen är säkerhetsburen. Den välorganiserade och ergonomiska förarmiljön har enkla reglage och djupskålade Recaro-säten. Designers har skapat en interiör i så kallad “Stealth”-miljö, som påminner om flygplanen med samma namn. Som en hyllning till Dakar-rallyt är Volkswagens alla vinster etsade i mittkonsolens anodiserade aluminium.
Det andra SUV-konceptet, Touareg Gold Edition, är en 360 hästkrafter stark Touareg där vissa delar har förgyllts med 24 karats guld, till exempel specialdesignade 22-tumsfälgar, takrelingar, lister, spegelkåpor, trösklar, grillen samt Touareg- och V8-emblemen. Liksom Race Touareg 3 Qatar, är Touareg Gold Edition lackerad i färgen “Magic Morning”.
Även på insidan är det många av bilens detaljer som har prytts med 24 karats guld, till exempel reglage, knappar, dekorlister och loggan på ratten. Inredningen är ljus och elegant. Innertaket i Alcantaraläder och sätena i nappaläder har cremefärgen “Luna”.
Instrumentpanelen är klädd med naturbrunt läder med matchande sömmar i färgen ”Magnolia”, medan mittkonsolen och dörrpanelerna har ytor av polerad valnöt, delvis med guldbelagda intarsiamönster.
Touareg Gold Edition är unik men helt i linje med den allmänna bilden av Touareg, som i normalt utförande är en av de mest sofistikerade SUV:arna i världen.

Relaterade artiklar