ANNONS

FÅ STYRFILEN DIREKT TILL DIN UPPKOPPLADE MASKIN MED STYRFILSSYNK

Att arbeta proaktivt för att ta fram lösningar som skapar bonnanytta. Det är en av Dastaväxt största drivkrafter. Därför är de oerhört
glada när de, tillsammans med sina samarbetspartners kan presentera en smidig och enkel lösning för lantbrukaren och rådgivaren att skicka
styrfilen, eller som Dataväxt kallar det tilldelningsfilen, direkt till en uppkopplad maskin.

Med styrfilssynk, som lösningen kallas, behöver du inte längre USB-minnen och krångliga instruktionsmanualer utan du kan ta med dig näringsbalansberäkningen direkt från CropPLAN till markkartering.se och skicka den till din maskin eller redskap. Något som sparar tid och gör det
enklare att komma igång med precisionsodling.
Styrfilssynk släpps på Borgeby Fältdagar den 26–27 juni. Passa på att få mer information och en demonstration av funktionen i Dataväxt, markkartering.se eller Lantmännens monter.

Ett samarbete med flera aktörer
Styrfilssynk har tagits fram av Dataväxt tillsammans med Hushållningssällskapet, markkartering.se, Lantmännen och Agronod (lantbrukets plattform för datadelning).
För att ta del av funktionen behöver du vara kund hos markkartering.se och Dataväxt.
Så här säger Ove Konradsson, Senior advisor Hushållningssällskapet:
– Nu blir det lättare för alla markkartering.se-användare att via sitt växtodlingsprogram optimera sina styrfiler/tilldelningsfiler och nå redskapet digitalt. När du som lantbrukare har planerat ditt växtnäringsbehov hos Dataväxt i CropPLAN, kan du sömlöst optimera din tilldelningsfil i markkartering.se och skicka den digitalt till redskapet. Den lantbrukare som vill maxa sina förutsättningar använder högteknologisk utrustning i sitt odlingsarbete, men det ska inte behöva ta en massa tid i anspråk. Det ska bara fungera.

Fredrik Djupmarker, vd Dataväxt, säger att Dataväxt vill underlätta och effektivisera lantbrukarens vardag.
– Vi vill underlätta och effektivisera lantbrukarens vardag, och den nya lösningen som vi har utvecklat tillsammans med Hushållningssällskapet via tjänsten markkartering.se är tänkt att göra just detta. När tilldelningsfilerna skapats skickas de trådlöst till traktorn för att användas vid spridning av insatsvaror. Med denna lösning gör vi det komplexa lättare och hoppas att fler kommer igång med precisionsodling. Detta innebär även att du som lantbrukare kan jobba tätare med din rådgivare och på några sekunder få optimerade tilldelningsfiler levererade, på distans, direkt till din uppkopplade maskin.

Säker datadelning via Agronod
Med Agronod med i projektet säkerställs en säker datadelning mellan markkartering.se och Dataväxts olika tjänster. Datan som delas är endast näringsbalansen och skiftesinformation som behövs för att skapa styrfilen. Lantbrukaren kan när som helst välja att dra tillbaka sitt samtycke.

Relaterade artiklar