ANNONS

Smart Farming från Luda Elektornik

Luda.Farm tar täten inom ”Smart Farming” genom att lansera en uppsättning sensorer och en ny app, My.Luda.Farm, för ”Internet of Farms” . Äntligen finns en modulärt, billigt system tillgängligt för lantbrukare vilket ger möjlighet till fjärrstyrning och tillgänglighet till viktig information om lantbruksverksamheten. Den nya appen erbjuder imponerande integrationsmöjligheter och funktioner för planering av arbetet och delning mellan de anställda på gården. Appen är gratis för alla Luda.Farm-kunder. Sortimentet av sensorer följer företagets väletablerade modulära metod för produktintegrering.
– Vi lägger alltid mycket energi på att ta fram hårdvara och mjukvara som är lätt att använda och som kan klara av den tuffa arbetsmiljön inom lantbruket. My.Luda.Farm, med sensorer och kamera, är en lösning förankrad i verkligheten hos moderna lantbrukare. My.Luda.Farm levererar tydlig information genom teknologi som lantbrukaren redan använder; en smartphone. Vi kallar det här tillvägagångssättet “Gården i din hand”. Genom att välja en modulär lösning, låter vi varje lantbrukare avgöra hur många sensorer han eller hon behöver, säger Filip Sahlberg, produktutvecklare på Luda Elektronik.
My.Luda.Farm är en instrumentbräda som sammanställer data från sensorer och kameror runt om på gården och ger lantbrukaren fjärrstyrningsmöjligheter för viktig utrustning. Genom ett lättanvänt gränssnitt i appen kan lantbrukaren titta till kameror, slå på och av utrustning, se till stängsel och dieselnivåer, direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. My.Luda.Farm skapar sinnesro med automatiska meddelanden vid händelser och larm. I ”kombinationsfabriken” kan lantbrukaren koppla samman händelser så att de, t.ex. skapar en trigger för en strömbrytare och kör igång en kamera. I plattformen ingår även Luda.ToDo, en enkel app för arbetsplanering. Luda.ToDo låter lantbrukaren skapa och dela arbetsuppgifter med arbetskamraterna.

Luda.SmartPlug

Luda.SmartPlug ansluter elektrisk utrustning till My.Luda.Farm-appen och förvandlar vanliga maskiner till Smart Farm-utrustning. Luda.SmartPlug  är en strömbrytare styrd från en smartphone och kommer med en temperatursensor som kan meddela lantbrukaren eller slå på/av strömmen när temperaturen förändras. Genom att ansluta till appen genom det vanliga mobilnätverket (GPRS) vilket är gratis att använda, har Luda.Farm sett till att Luda.SmartPlug är klar att använda även på de mest avlägsna delarna av lantbruksfastigheten.

Luda.Diesel är en toppmodern dieselsensor som ger lantbrukaren komplett överblick över dieselkonsumtionen. Lantbrukaren kan följa dieselnivåerna i realtid, ta emot månadsrapporter med diagram över förbrukningen via e-post och ta emot stöldlarm när dieselnivåerna sjunker utanför normal arbetstid. Genom att ansluta Luda.Diesel sensor till FarmCam IP camera och Luda.SmartPlug via My.Luda.Farm-appen, kan lantbrukaren skapa sitt eget stöldskyddssystem.

Luda.Fence ansluter elstängsel till My.Luda.Farm-plattformen. Lantbrukaren kan ta emot omedelbara larm när problem uppstår, exempelvis när djur har sönder stängslet. Luda.Fence-sensorn hjälper även till med underhåll av stängslet genom att meddela lantbrukaren när spänningen faller under inställda nivåer, vilket indikerar att det är dags att röja under stängslet.

 

FarmCam IP är den första smarta kameran framtagen för lantbruket. Skapad för att integrera fullt ut med My.Luda.Farm-plattformen, levererar kameran kristallklar HD-video direkt in i appen. Med en stryktålig, vattentålig design, rörelsedetektion och nattseende, är FarmCam IP perfekt för livet på gården. I My.Luda.Farm-plattformen, håller FarmCam IP ett vakande öga på gården genom att skicka meddelanden och varningar när kameran registrerar rörelse utanför normal arbetstid.

Relaterade artiklar