ANNONS

Fem stjärnor till Audi A3

Nya Audi A3 tilldelas maximala fem stjärnor när Euro NCAP testade bilens passiva krocksäkerhet. Testresultaten i kategorierna skydd för vuxna, skydd för barn samt fotgängarskydd visar att nya Audi A3 är en av de säkraste bilarna i sin klass.
I kategorin skydd för vuxna uppnådde nya A3 högsta betyg vid kollisioner framifrån och från sidan. Mycket goda resultat uppnåddes även vad gäller säkerheten för barn. Även de standardmonterade bältespåminnarna i fram- och baksätet bidrog till det femstjärniga betyget.
Audi lägger även stor vikt på fotgängarskyddet och har utvecklat en unik lösning i nya A3. En specialdesignad front tillsammans med den aktiva motorhuven, som öppnas vid en eventuell kollision och har en pyroteknisk utlösningsmekanism, bidrar till att mildra konsekvenserna vid en olycka. Detta bidrog till att Audi A3 fick höga betyg även i denna kategori.
Ett ytterligare prioriteringsområde för Audi är den aktiva säkerheten där man vidtagit många fler åtgärder än de som bedöms av Euro NCAP. Förarassistansystem som Audi adaptiv farthållare med pre sense front, Audi active lane assist, Audi side assist, display för hastighetsbegränsningar och pauspåminnare finns nu också som tillval i kompaktklassen. Som standard i A3 finns också multi collision brake som tidigare i år fick Yellow Angel-utmärkelsen av den tyska motororganisationen ADAC. I händelse av en olycka kan funktionen hjälpa föraren att minska risken för sladd genom att aktivera bromsarna automatiskt.

Relaterade artiklar