ANNONS

Finja satsar på utbildning

Tack vare ett unikt samarbete med P&L Nordic kan Finjas drygt 60 år långa erfarenhet av murat och putsat byggande nu förmedlas till elever på landets gymnasiala byggprogram.

P&L Nordic utvecklar och säljer digitala koncept och produkter som främjar kompetensförsörjning och lärande.

Finja har bistått P&L med digitalt utbildningsmaterial med vars hjälp fler ungdomar ska få upp ögonen för branschen. Den digitala tekniken innebär en rad fördelar när det kommer till utbildning och P&L kommer att ha stor användning av Finjas rörliga bilder och simuleringar då de underlättar inlärningen.

– Detta är vårt bidrag till att locka fler ungdomar till branschen genom digitalisering i våra skolor och ökad kunskap om murat och putsat byggande, säger Veronica Jensen på Finja.

Finja är ett svenskt familjeföretag grundat 1957 och ett av landets främsta inom betongbranschen. Verksamheten innefattar allt ifrån konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk. I dagsläget sysselsätter Finja närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.

Relaterade artiklar