ANNONS

Finjasand med helt nya dimensioner

Sand är ett naturligt material som krossats och malts fram under miljontals år men nu har Finja Betong bestämt sig för att hjälpa naturen lite på traven.
Finja, som har sitt ursprung i ett grustag, går nu mot finare dimensioner och tar nya ”sandtag” genom att satsa på ett helt nytt och komplett sortiment med fem nya,
användaranpassade sandprodukter. Nu kan ogräs i stensättningen vara ett minne blott, och barnen kan gunga i trygg förvissning om ett dämpande sandunderlag på lekplatsen.
För stensättarproffs och glada amatörer finns Sättsand som är gjord av krossat material som bildar ett kompakt underlag, perfekt för marksten. Det finns även två typer av stark och hållbar fogsand, en av torkad natursand, och en ogräshämmande, gjord av krossad, återvunnen betong. Betongens höga PH-värde försvårar för ogräs att gro, och den krossade strukturen låser effektivt markstenen.
För aktiva och kreativa småbyggare finns nu Finja Sandlådesand
Det är en natursand som har precis den rätta strukturen och kornigheten för att även riktigt små byggare ska lyckas. På lekplatsen däremot, vill man
ha en så porös och mjuk sand som möjligt för att dämpa fall. Det gör Finjas mjuka Lekplatssand, som också uppfyller kraven enligt EN 1177.
För murare och putsare finns Finjas Mursand för blandning av betong, murbruk och putsbruk. Denna har funnits tidigare men nu finns den även i praktiska 25 kg plastsäckar.
För den som är ute på hal is har Finja tagit fram ett miljövänligt alternativ i form av en Halksand som fungerar på uppfarter, trottoarer och trädgårdsgångar. Den är gjord av naturligt torkad stenkross och är förpackad i plastsäckar som kan stå ute hela vintern. Bäst av allt är att den går att återanvända. Det är bara att sopa upp och hälla tillbaka den i säcken.
– Att lansera de här nya anpassade sandprodukterna är ett naturligt steg för Finja eftersom vi sedan en tid tillbaka äger ett eget sandföretag, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja.
– Vi har lärt oss att rätt sand på rätt plats kan göra stor skillnad. Detta gör att vi kan erbjuda ett sortiment som passar de medvetna användarna, de som vet just vilken sand som är bäst för dem, avslutar Gull-Britt Jonasson.

Relaterade artiklar