ANNONS

Fler mellansprutor från JD

John Deere utökar produktlinjen av bogserade växtskyddssprutor för 2014 med introduktionen av nya modeller med
mellanspecifikation: M700(i) och M900(i). Dessa M-serien sprutor har utvecklats för att ytterligare minska sprutkostnaden per hektar för lantbrukare som odlar upp till 750 ha spannmål, oljeväxter eller rad-sådda grödor.
M700-serien sprutor finns tillgängliga som standard med en kapacitet på 2 400, 3 200 eller 4 000 liter, eller som ”i”-sprutor med en kapaci-tet på 3 200 eller 4 000 liter. Sprutorna kan utrustas med en 30 meter tredelad sprutramp, som matchar 6 meter såmaskiner. De täcker 25 procent större yta för varje drag än 24 meters ramper.
Den större M900-serien sprutor har många egenskaper gemensamt med R900i-serien, inklusive samma höga påfyllningskapacitet med PowrFill preparatfyllare, samma val av 5 200 eller 6 200 liters sprut-tank för maximal produktivitet, och samma kraftiga stålramper från 24 till 40 meter. M900 and M900i finns tillgängliga med manuell eller halvautomatisk manövercentral för att snabbt och enkelt komma igång med arbetet.
Utöver beprövade funktioner och egenskaper som den låga tyngdpunk-ten och den fjädrande framaxeln som känns igen från R-serien sprutor, ger ny elektronik och hydraulik ett val mellan olika specifikationsnivåer för att tillgodose många olika kundbehov.
Både M700i- och M900i-sprutorna inkluderar ”ISOBUS inside”, så att maskinerna kan kommunicera med traktorn, och kunna utrustas med intelligenta John Deere lösningar. Dessa inkluderar sprutkalkylatorn (som beräknar exakt mängd sprutvätska som behöver fyllas på för varje ny applikation), BoomTrac automatisk rampnivåreglering och höjdjustering, och FieldDoc-programvara för dokumentation.
För att möta en ökad efterfrågan på satellitguidning, finns AutoTrac automatisk styrning och GPS rampsektionskontroll tillgängliga på alla M-serien sprutor, med eller utan i-lösningar.
En ny Redskapsmonitor 1100 har utvecklats för att fungera ihop med huvudspaken, som även den finns på samtliga bogserade sprutor. För att göra alla funktioner mer lättillgängliga, kommer denna hållbara och kompakta monitor att ersätta de kontrollboxar som hittills funnits på 700-serien sprutor.
På maskiner som inte stöder ISOBUS, kan Redskapsmonitor 1100
ersättas med en GreenStar 1800- eller 2630-monitor vid användning av en StarFire positionsmottagare, för automatisk sektionskontroll. Dessa monitorer är tillräckliga för att hantera alla nödvändiga påfyll-nings-, sprut- och dokumentationsfunktioner. Monitorerna är kompa-tibla med många John Deere FarmSight lösningar.
På M900i och R900i sprutor finns nu också möjligheten att föraren,
direkt från hytten, kan välja annat sprutmunstycke under gång.

Relaterade artiklar