ANNONS

Fler uppdateringar på Axial Flow

Case IH Axial-Flow 4000-seriens skördetröskor får uppdateringar i form av ny monitor och bättre utformning av körspaken.

Serien omfattar modellerna 4088 och 4099 som fär några betydande driftsuppgraderingar för år 2023, med helt nya reglage baserade på en ny konsol, snabbare användning av vissa nyckelfunktioner och en integrerad pekskärmskontroll och övervakningsterminal.

Integrerad AFS 700 Pro-terminal är en del av den nya sidokontrollkonsolen
Manövreringen av den senaste 4000 Exclusiveserien Axial-Flow skördetröskor har förenklats ytterligare, tack vare en ny sidokonsol, ergonomiskt utformad för att möjliggöra enklare identifiering av alla huvudfunktioner och inställningar. I likhet med arrangemanget som finns på de senaste Case IH 150-serien Axial-Flow-tröskor, har konsolen nu även AFS Pro 700 pekskärmsmanöverterminal, via vilken alla maskininställningar kan göras och driftdata övervakas. AFS Pro 700 ger fingertoppsinställning och manövrering av alla nyckelfunktioner, såsom kniv, skruv och rotor. Den tillhandahåller också den information som tidigare visades på A-stolpens displayer, och placerar data som bränslenivå och motortemperatur i förarens ögonlinje när man observerar skärbordet, vilket resulterar i en klar sikt över inmatningen och minskad förarbelastning, med all information grupperad för en snabb bedömning.
Integration gör driften ännu enklare för föraren, utan att behöva sträcka sig i sätet. Armstödet har också en ny joystick, designad, liksom konsolen, för intuitiv manövrering. Integrerad i joysticken är en ny elektrohydraulisk inkopplingsbrytare för tömningsskruv, uppgraderad från manuell inkoppling för enklare, smidigare och enklare tömmning av spannmålstanken. Elektroniska aktiveringssvar har förbättrats med monteringen av en ny universell kommunikationsmodul, för snabbare reaktioner och mer exakt kontroll av viktiga elektroniskt styrda funktioner.
– Case IH Axial Flow 4000 Exclusiveseriens tröskor har en stark kundkrets som vill ha enkel drift tillsammans med enkel design och underhåll. Med de senaste uppdateringarna kvarstår dessa egenskaper, men kunderna kommer att dra nytta av ännu enklare drift och minskad operatörsutmattning, säger Massimiliano Sala, EMEA-regionens produktchef, Case IH-tröskor.

 

Relaterade artiklar