ANNONS

Mer foder i balen

RPC bpi, en av världens största producenter av jordbruksfilmer, erbjuder ett koncept med maximal syrebarriär och minimal miljöpåverkan. Med Film & Film (F & F) – förpackningssystemet är ensilagebalar bundna med en breddad polyetenfilm, kallad baletite. Så istället för att använda nätet för att hålla balen appliceras en polyetenfilm.
Efter det är balen inslagen av den högkvalitativa SilotitePro pre-oriented balewrap. Mindre plast med högre syrebarriär SP godkänd. Man har utvecklat en patenterad pre-stretchfilm silotite pro med unikt recept och avancerad extrusion, vilket ger samma syrebarriär i en tunn film 20 my jämfört med standard 25 my.
Det betyder att med mindre miljöpåverkan och fler meter per rulle är balanseringen av ensilage effektivare både när det gäller arbete och miljö. Med en mantelfilm Baletite runt balen som ersätter nätet, är det också möjligt att automatisera utfodringen av sina djur. Mantelfilmen öppnas automatiskt med traktorns verktyg, knivar som skär upp plasten i ett ögonblick för utfodring och sedan sorteras med silagefilmen i avfallshanteringen. Endast ett material att återvinna.Silotite och Baletite säljs i Sverige av Svenska Foder och visas på Elmia Lantbruk 24-26 oktober.

Relaterade artiklar