ANNONS

För effektiv röjning av sly

YstaMaskiner presenterar ett nytt kättinghuvud  från GreenTec i Danmark. Det heter RX 133 och är konstruerat i Strenx 700 höghållfasthets stål.  Maskinen är framtagen för att klippa gräs och sly i tuffa miljöer.

Strenx 700 höghållfasthets stål innebär att konstruktionen är starkare men har mindre vikt. Skyddskåpan i fronten öppnar och stänger sig efter mängden material som skall klippas. Detta sker automatisk genom att hydraulikkolv till skyddskåpan kopplas till en ackumulator. Detta minimerar risken för att material skall kastas ut från kättinghuvudet.
Huvudet kan utrustas med kedjemagasin med 3 stycken 13 millimeters kedjor eller med en hållare med kraftiga knivar alternativt kedjor.
Infästningen har inbyggd justerbar rörlig pendelupphängning med flytläge, vilket gör att huvudet lättare följer underlaget.
Önskar man klippa på sidan typ skogsbilvägar kan huvudets flytläge låsas fast allt för säkrare körning.
Kättinghuvud GreenTec RX kan monteras på företagets Scorpions 530-, 630-, 730- och 830-serier och på Spiders 520-, 620-, 720- och 820-serier och andra armklippare, men även på bärare som till exempel hjul- och traktorgrävare.

GreenTec RX 133 kräver tre hydraulikuttag på bäraren. En tryck, en retur och en fri dränageledning till hydraultanken och en oljemängd på 85 till 110 liter per minut med ett oljetryck på 210 till 315 bar.

Relaterade artiklar