ANNONS

Framgångar för Beck Maskin

Omsättningen i Beck Sverige och Beck Gruppen ökade med cirka 50 procent under 2014 och nådde därmed drygt 220 miljoner svenska kronor totalt för hela koncernen.
På Göteborgsavdelningen ökade omsättning med hela 6 gånger och trenden håller i sig nu i starten på 2015, berättar vd Owe Beck.
De nya Airman-maskinerna blev också en stor succé med en fördubbling vad gäller försäljningen under det gångna året, och man förväntar sig en fortsatt ökning under 2015.
På personalfronten sker det därmed lite positiva förändringar inom företaget och
Beck har anställt en ny tungviktare inom maskinförsäljning i Mälardalen och Värmland. Det är Martin Pudas som är 40 år och har lång erfarenhet av branschen bland annat som säljare på SMA Maskin Sverige och flera år som säljare och i ledningsgruppen på Liebherr Sverige. Han har även arbetat som försäljningschef på Kiesel Scandinavia. Martin kommer hos Beck att ansvara för alla produkter som säljs i Mälardalen och Värmland,
En maskindepå kommer att etableras i Örebro samt flera servicepartners i Mälardalen och Värmland.
– Detta skall hjälpa oss framåt med Kobelco, som lär bli en spännande resa framöver, berättar Owe Beck.
Under januari 2015 etablerades ett nytt sammarbete mellan CEMA Maskin i Järfälla och Beck Maskin, ett sammarbete som man tror väldigt mycket på.
Cenneth och Maria på CEMA Maskin har lång erfarenhet i branschen och kommer senast från EMS men startade för 10 år sedan sin egen serviceverksamhet i Sollentuna. Huvudprodukten för service var Hitachi och Indexator, men idag har CEMA 8 anställda och 5 servicebussar som servar och utrustar alla entreprenadmaskiner i Stor Stockholm. CEMA är etablerade i nya fina lokaler i Järfälla i Norra Stockholm, ett distrikt och samarbete som både Beck och CEMA satsar stort på. Det blir Öppet Hus och maskinvisning framåt vårkanten, med Kobelco och Airman samt andra maskiner från Beck på plats.
När det gäller produktnyheter på Beck Maskin finns nya BM Lastaren som blev introducerad 2014. Totalt såldes det 5 stycken sådana under årets sista månader, varav 2 till HSB Byggen.
– Intresset är mycket stort och detta kan bli en riktig succé, tror Owe Beck.
Man har tagit in några olika storlekar men fler kommer, allt eftersom BM
Lastaren får fotfäste på marknaden. BM Lastaren producerade av Venieri i Italien.
463G_upd-01

Relaterade artiklar