ANNONS

“Från Sverige” får Livsmedelspriset 2022

Svenskmärkning AB har tilldelats Livsmedelspriset 2022. Det är Livsmedel i fokus pris som ges till dem som skapar inspirerande initiativ för att öka livsmedelsnäringens utveckling.

Livsmedelsmärkningen “Från Sverige” får Livsmedelspriset 2022.

Syftet med märkningen ”Från Sverige” är att göra det enklare för konsumenter att hitta svenska produkter och råvaror i dagligvaruhandeln. Kriterierna är: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Bakom Svenskmärkning AB står hela den svenska livsmedelskedjan. Bakom Svenskmärkning AB står Livsmedelsföretagen, LRF och Svensk Dagligvaruhandel.

– Som en av initiativtagarna till Från Sverige är vi oerhört stolta och glada över att märkningen belönas med en så prestigefylld utmärkelse, säger Sara Sundquist, styrelseledamot i Svenskmärkning AB och näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.

Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för, att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Relaterade artiklar