ANNONS

Fyra intressanta nyheter från Väderstad

I fjol presenterade Väderstad sin nya precisionssåmaskin Tempo och redan nu är det tid igen för en ny medlem i den familjen. Det är Tempo T, en buren maskin men en ramkonstruktion som kan fälla in de yttre aggregaten hydrauiskt så att maskinen blir smal i transport. Såsystemet är det samma pattenterade som i befintliga Tempo F.
I fjol kom Carrier X, en maskin där man vinklat om en tallrik i mitten för att undvika sneddragning efter traktorn. Till 2013 kommer Carrier XL, en tallrikskultivator med något större tallriksdiameter, 610 millimeter.
Den pneumatiska såmaskinen Rapid A, utan gödselutrustning, finns från nästa år med system disc och crossboard, precis som kombimaskinerna för kunder som önskar en effektiv bearbetande såmaskin men som inte kombisår.
Direktsåmaskinen SeedHawk 30 är en ny serie kraftfulla såmaskiner för exakt fröplacering i tuffa förhållanden. 30-serien har ett nytt hydraulsystem som arbetar med konstantflöde vilket ger snabb respons och mjukare upp- och nedfällning av gillarna, vilket ökar hållbarheten på maskinen.
Mellanpackhjulen har numera styrning vilket innebär att de håller fast mot underlaget vid sväng, något som innebär att traktorn kan svänga snävare och vändtegen kan vara smalare.

Relaterade artiklar