ANNONS

Fyra utmärkelser från HK Scan

Kils Djurtransporter från Kil, Värmland utsedd till Årets Djurtransportör 2021
Djuren i fokus, hög utvecklingsvilja och god kundomsorg gör att HKScans inköps- och intransportavdelning utsett Peter och Tomas Lantz, Kils djurtransporter, Kil, Värmland till Årets Djurtransportör 2021.
– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets Djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

Årets Djurtransportör är ett etablerat hedersomnämnande och vinnaren utses bland HKScans djurtransportörer. Genom utmärkelsen vill vi på HKScan förmedla den positiva respons vi kontinuerligt får från våra djurleverantörer vidare till våra transportörer. Nomineringen till Årets Djurtransportör har gjorts av HKScans transportplanerare, som dagligen har kontakt med våra inköpare och leverantörer, enligt följande kriterier:

Bra djuröga och aktivt arbete för att främja djurens naturliga beteende och hälsa i samband med transport.
Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
Professionell affärspartner som sätter kunden och djurleverantörernas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Djurtransportör 2021
Bröderna Peter och Tomas Lantz driver Kils Djurtransporter med stor yrkesskicklighet och gott djuröga. Företaget kännetecknas av framåtanda där Peter och Tomas ofta kommer med förslag på lösningar och förbättringar för att samarbetet med dem som affärspartner ska utvecklas framåt. De bidrar även till utveckling inom området genom sin medverkan i HKScans transportörsråd och framöver vill man titta närmare på möjligheten till fossilfria transporter.

När Tomas Lantz på Kils Djurtransporter möts av nyheten om utmärkelsen utbrister han flera gånger “Detta känns verkligen hedrande, roligt!”.

Bröderna Peter och Tomas Lantz

Kils Djurtransporter
Åkeriet Kils Djurtransporter är inriktat både på nöt-, lamm- och gristransporter och drivs av Peter och Tomas Lantz. Årligen transporteras cirka 6 000 boskap, 12 000 slaktgrisar och 3 500 får/lamm till HKScans slakterier. Åkeriet har sammanlagt åtta stycken djurbilar och ombesörjer även transporter av livdjur, livkalvar och smågrisar.

 

 

 

 

Roland och Arvid Ivehag, Grästorp, Västergötland, utsedd till Årets Leverantör Gris 2021
Stor yrkesskicklighet, stark framtidstro och god djuromsorg gör att HKScans inköpsavdelning utsett Roland och Arvid Ivehag, Djuperåsen, Grästorp i Västra Götaland, till Årets Leverantör Gris 2021.
– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScans leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från bl a Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnarna utses bland HKScans 7 000 djurleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har gjorts av HKScans inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer, enligt följande kriterier:

Bra djuröga och aktivt arbete för att främja djurens naturliga beteende och hälsa.
Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.

Motivering till utmärkelsen Årets Leverantör Gris 2021
På den bördiga åkermarken kring Grästorp i Västergötland driver Roland Ivehag ihop med sonen Arvid en slaktgris- och smågrisproduktion. Den välskötta gården är ett resultat av både yrkesskicklighet, stort intresse och lyhördhet för hur livsmedel ska produceras, inte bara nu utan även i framtiden, och gården är mitt uppe i en stor ombyggnation och expansion. Arvid är en av deltagarna i HKScans nätverk och utbildning för unga köttbönder. Vi på HKScan är stolta att ha Roland och Arvid som leverantörer till oss!
Inköpare Bengt Danielsson nominerade Djuperåsen till Årets Leverantör Gris.

Roland beskriver känslan över att bli framröstad till Årets Leverantör Gris så här;

Roland och Arvid Ivehag

– Vad roligt, detta hade vi inte förväntat oss! Jag får ödmjukt säga att även fast det kanske inte alltid känns som vi har någon speciell produktion så känns det roligt att kollegor runt om i landet verkar tycka att vi gör något bra.

Om Djuperåsen
Far och son Roland och Arvid Ivehag driver släktgården Djuperåsen tillsammans som fjärde generationen. Gården omfattar 280 hektar växtodling, inklusive arrenden, samt 35 hektar skog. Grödorna som odlas är höstvete, höstraps, klöverfrö och havre. Den egenodlade havren går till foder tillsammans med en stor mängd alternativa fodermedel så som vassle, bageriprodukter och gränsmjölk. Ombyggnationen som just nu pågår gör att verksamheten inom det närmaste året kommer att fördubblas och gå från 200 till 400 suggor.

 

 

Marie Tover, Badeboda Gård i Åseda, Småland utsedd till Årets Leverantör Lamm 2021
Djuromsorg, öppenhet och fina produktionsresultat gör att HKScans inköpsavdelning utsett Marie Tover och hennes man Nils-Magnus, Badeboda Gård utanför Åseda, till Årets Leverantör Lamm 2021.
– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScans leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från bl a Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland HKScans 7 000 djurleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har gjorts av HKScans inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer, enligt följande kriterier:

Bra djuröga och aktivt arbete för att främja djurens naturliga beteende och hälsa.
Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Leverantör Lamm 2021
Marie har ett brinnande djurintresse och engagerar sig i avel, val av raser, utfodring och hon deltar gärna på olika träffar och digitala seminarier. Gården är alltid öppen för besök och det är alltid lika välstädat och uppvisningsbart. Trots en knäoperation fortsatte Marie med sin lammproduktion – hon hyrde in tackorna hos en annan lammproducent och när hon var återställd så fick tackorna flytta hem till Badeboda gård igen. Ett engagemang som man blir extra glad av att höra talas om!

Vi på HKScan är glada att paret Tover vill samarbeta med oss som leverantörer. Elisabeth Svensson, Affärsområdeschef på HKScan, känner väl till gården och sammanfattar lammproduktionen på Badeboda gård med följande ord: ”Fina djur och fina vyer. En bra gård att visa upp för Scans produkter”.

Badeboda Gård nominerades av HKScans inköpare Sophia Isberg.

– Det är trevligt att få priset Årets Leverantör Lamm 2021. Det betyder ju att det är uppskattat allt arbete som görs, men som ingen ser, avslutar Marie.

Om Badeboda Gård
Maries föräldrar köpte gården i början av 1960 talet. Hon övertog verksamheten 1991 tillsammans med sin man och hade mjölkproduktion med 35 kor fram till år 2007. Sedan ville Marie prova något nytt och valet föll på lammproduktion med lamning på vintern. Marie och Nils-Magnus har även 20 Herefordkor med tillhörande ungdjur. Familjen brukar 45 hektar åker och 45 hektar bete där det mesta är naturbetesmark. Till gården hör också 140 hektar skog.

Idag har Marie 90 tackor som är korsningar Finull/Dorset plus Texel. Fåren bor i mjölkkornas gamla ladugård plus en enkel ligghall. Alla lamm säljs till HKScan. Maries motto är att ofta ta sig tid att titta på djuren, var noggrann, hitta bra rutiner och till sist är det viktigt med ett bra grovfoder.

Mjölk- och köttproducent från Bergsjö, Hälsingland utsedd till Årets Leverantör Nöt 2021
Utvecklingsvilja, gott samarbete och fina produktionsresultat gör att HKScans inköpsavdelning utsett Per och Magnus Johansson, Skrämsta gård, Bergsjö, Hälsingland till Årets Leverantör Nöt 2021.
– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScans leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från bl a Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnarna utses bland HKScans 7 000 djurleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har gjorts av HKScans inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer, enligt följande kriterier:

Bra djuröga och aktivt arbete för att främja djurens naturliga beteende och hälsa.
Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.
Motivering till utmärkelsen Årets Leverantör Nöt 2021
Per och Magnus Johansson som driver Skrämsta gård är både positiva och lyhörda med ett mycket stort driv framåt. Det tar sig uttryck i en vilja att testa nya saker för att öka produktionen och driva verksamheten framåt. Det syns även på slaktresultatet där de levererar en jämn och fin kvalitet till oss på HKScan.
Skrämsta gård nominerades av HKScans inköpare Lars Nilsson.

– Det är hedrande att bli nominerad och vi är mycket stolta över utmärkelsen. Det är roligt att vår strävan för att utveckla företaget och hårt arbete ger resultat som uppskattas säger Magnus Johansson, Årets Leverantör Nöt 2021.

Mjölk- och köttproduktion på Skrämsta gård hos Per och Magnus Johansson
Bröderna Per och Magnus Johansson driver Skrämsta gård tillsammans med 9 stycken heltidsanställda. Gården omfattar 700 hektar med både spannmål och vallodling samt en djurbesättning med 380 årskor och lite kvigor till slutgödning. 2011 drog produktionen med mjölkkor igång på riktigt, innan dess omfattade inriktningen dikor. Skrämsta gård är en av deltagande gårdar i HKScans hållbarhetssatsning Gårdsinitiativet*. Att arbeta mot en ökad resurseffektivitet och en hållbarare produktion har alltid varit viktigt och gott exempel på effektivitetsutveckling är utbytet av de gamla mjölkrobotarna mot nya vilket ledde till att elförbrukningen från dem minskade med 75%.

 

*HKScans hållbarhetssatsning Gårdsinitiativet är ett samarbete med svenska gårdar för att skapa klimatpositiva effekter utifrån varje gårds unika förutsättningar och därmed minska svenskt kötts klimatpåverkan och öka miljöfördelarna.

Relaterade artiklar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng