ANNONS

GÖDSELPLAN INFÖR 2025 MED TRE KLICK

Nu kan lantbruukare skräddarsy sin gödselplan för hela 2025 i CropPLAN genom tre enkla klick med hjälp av Yaras rekommendationer.

Med den nya möjligheten i CropPLAN får du rekommendationer för mängden näringsämnen och de produkter som bäst passar dina grödor och jordar. Yaras rekommendationer för kväve, fosfor och kalium baseras på den information du har angett om dina fält, grödor, skördenivåer och markkarteringsvärden.

För kvävedelen får du dessutom rekommendationer om mängden kväve, antalet delningar och vid vilka utvecklingsstadier det är lämpligt att sprida gödsel.

Stärka svenskt lantbruk och skapa bonnanytta
Knud Nissen, precisionsodlingsansvarig på Yara, kommenterar samarbetet.

– Vi ser potentialen i att kombinera Dataväxts teknologi med Yaras kunskap inom odlingsrekommendationer. Sveriges lantbrukare vill utveckla sig, de söker kunskap för att göra det och vi kommer nu kunna förse lantbruket med både tekniska lösningar och bakomliggande odlingskunskap direkt i växtodlingsprogrammet CropPLAN, säger Knud.

Fredrik Djupmarker, vd för Dataväxt, uttrycker sin optimism över samarbetet.

– Vi är inriktade på att stärka svenskt lantbruk och skapa bonnanytta. Samarbetet med Yara, tillsammans med flera andra integrationer, är ett viktigt steg i den riktningen. Genom att kombinera vår teknologi med Yaras expertis inom gödselrekommendationer ger vi lantbrukaren möjlighet att göra verklig skillnad. Bra för både lantbrukaren, klimatet och miljön, säger Fredrik.

Så här fungerar det:
Grundläggande steg som bara behöver göras en gång: Under inställningar, aktivera Yaras gödselrekommendationer och godkänn datadelning* med Yara.

1.     Välj skifte i skifteslistan.

2.     Välj Yara gödselplanläggare.

3.     Se summering och välj Spara = Klart!

Relaterade artiklar