ANNONS

Gör nu något riktigt

Sedan i höstas med den nya Moderatledda regeringen har vi fått elstöd och minskad reduktionsplikt, för billigare drivmedel, samt ökade löner för utländska arbetare. Nu tycker man ju som borgerlig väljare att Sverigedemokraterna har fått tillräckligt med socialdemokratisk politik genomförd och nu får ligga lågt medan regeringspartierna agerar.

Självklart skaver det försenade Natointrädet och påverkar negativt i regeringen men kunde vi inte ändå få se lite handling nu?
Låt staten få kontroll och ansvar för skola och sjukvård så det blir likartat i hela landet.
Se till så att välbeställda svenska medborgare som köper narkotika åker dit. Det är i mångt och mycket de som håller igång de kriminella gängen.
Se till så att bidragsfusk av alla klasser motverkas.
Sänk arbetsgivaravgifterna för unga igen så att fler ungdomar får jobb.
Höj pensionsåldern till 70 år, medellivslängden i dag är betydligt högre än den var när pensionssystemet infördes och då var 67 år.
Avreglera arbetsmarknaden. Låt företag anställa vid behov och säga upp med kort varsel när behov inte längre förekommer, utan problem. Fungerar perfekt i Danmark och i Storbritannien.
Ändra reglerna för A-kassan. Den som är arbetslös men som kan få någon form av deltidsjobb, kanske 20 procent här och 15 procent där, ska kunna stämpla A-kassa för resterande 65 procent. Det kan de inte i dag. I dag är det antingen 100 procent arbetslös eller 100 procent i arbete som gäller. Ett mycket sjukt system som kom till under regeringen Reinfeldt. Men det är ju ny partiledare nu, så kan ändras.
Ta hand om de gröna näringarna. Lantbruket producerar livsmedel, något som är avgörande för alla svenskars existens.
Lantbruket har en samlad skuld på cirka 400 miljarder kronor. Den räntehöjning som skett från april 2022 till i dag innebär att lantbruket som kollektiv fått en ökad kostnad för ränta på 14 miljarder kronor. Det ger ökade livsmedelskostnader och driver inflation.
Nu är det Riksbanken och inte Regeringen som sätter räntan. Men Riksbanken driver upp räntan till följd av för stor inflation och den kan Regeringen motverka.
Högre löner till utländsk arbetskraft driver inflation, brist på energi driver inflation, ökade bidrag av alla slag driver inflation.
Det finns en hel del Regeringen kan göra och nu är det tid för Sverigedemokraterna att släppa fram, de har redan fått igenom mycket på sina mandat i Riksdagen.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.