ANNONS

Gott om chefer

Sven Fajersson blir vd för det nya Hushållningssällskapet Skåne.
Vi har tidigare rapporterat om Erik Stjerndahl som utsetts till vd i dotterbolaget HIR Skåne.
Läs mer om det här.
Efter att Hushållningssällskapet Malmöhus och Hushållningssällskapet Kristianstad tagit beslut om samgående den 1 januari 2015 har man sökt ny vd för det nya Hushållningssällskapet Skåne.

– Vi är övertygade om att Sven Fajersson, med sin stora erfarenhet och sitt breda kontaktnät inom lantbruksbranschen, är rätt person att leda det nya Hushållningssällskapet. Ett starkt kunskapsföretag, med målsättningen att tydligt bidra till utvecklingen av det skånska lantbruket, säger Per Lindahl, ordförande i interimsstyrelsen för Hushållningssällskapet Skåne.

Om Hushållningssällskapet Skåne
Hushållningssällskapet Skåne, inklusive dotterbolag, kommer att vara det största hushållnings-sällskapet i Sverige med ca 7 500 medlemmar och 160 medarbetare samt ha en total omsättning i storleksordningen 165 miljoner kronor. Verksamheten består bl. a. av forskning och utveckling, fältförsök, odlingsutveckling, odlarservice, landsbygdsrådgivning, konsulttjänster inom mat och hälsa, skogs- och lantbruksdrift samt konferensanläggningen Bjärsjölagårds Slott.

Hushållningssällskapets naturbruksgymnasium, Önnestadsgymnasiet, drivs som friskola i Hushållningssällskapets Kompetensutveckling i Syd AB/HUSKAB medan skogsförvaltning och skoglig rådgivning sker via Hushållningssällskapet Skogsförvaltning i Syd AB, båda helägda dotterbolag. Hushållningssällskapets samlade lantbruksrådgivning kommer bedrivas i det delvis personalägda dotterbolaget HIR Skåne AB, som även är arrangör för Borgeby Fältdagar.

Relaterade artiklar