ANNONS

6 guld och 15 silver på Euro-Tier

Den 11-14 november är det Euro-Tier i Hannover, Tyskland. Det är en av världens största utställningar för inomgårdsteknik. Man har redan utsett några vinnare bland de nya produkter som visas fram på mässan. Sex produkter får guldmedalj och där finner vi bland annat en utrustning som heter PEF-system från tyska Big Dutchman. Den bryter ner cellerna i majs så att grisar lättare kan ta upp näringen från ett sådant foder.
En annan guldmedalj är Porky´s Pick Up, en självgående maskin för att lyfta upp och bära ut döda djur från stallet. Ett tungt och krävande arbete om man ska göra det manuellt.
Bland silvermedaljerna finner vi en utrustning som kanske hade behövts i många mjölkstallar denna varma sommar. Det är en kylutrustning från tyska GEA Farm Technologies som kyler ner avdelningen där korna vilar sig.
Även svenska DeLaval får en silvermedalj för sin InService Remote. Det är en utrustning för att koppla upp sig online för att följa all data i mjölkningen på distans.
Totalt är det 156 utställare från 19 länder på årets Euro-Tier och NilehnTeknik kommer naturligtvis att vara med. Reportage från mässan kommer i NilehnTeknik nummer 4-2014 och är ni inte redan prenumerant kan ni enkelt bli det genom att klicka här. Det kostar bara 299 kronor plus moms för ett helt år, 4 tidningar.
Eurotier_Medaille_up_gold_VS_2014

Relaterade artiklar