ANNONS

Guld till New Hollands rotortröska

Det blev bara ett guld men hela 17 silver när DLG i dag tillkännagav de innovationer som fått medaljer till Agritechnica.

Guldmedaljen gick till CNH Industrials nya tröska med två rotorer. Det är CR Twin som fått motorn monterad i längdled och som därmed kan driva rotorerna utan vinkelväxel. Rotormatningen är förnyad och totalt innebär förändringarna ökad kapacitet utan att tröskan blir större eller tyngre. Den nya tröskan visas i New Hollands monter på Agritechnica.
Bland silvermedaljerna kan nämnas Steyrs hybridtraktor, New Hollands eldrivna traktor, produkter som Lantbruksnytt rapporterat om tidigare, men även några intressanta nyheter.
Den tyska tillverkaren av frontlastare, Stoll, fick silver för en frontlastare med teleskopfunktion. Med den tekniken blir räckvidden 1 meter längre och lyfthöjden 1,5 meter högre.
Inga medaljer gick till svenska tillverkare den här gången och det stora flertalet av medaljerna gick till Tyska företag. Bland de stora tillverkarna blev John Deere helt utan medaljer.
Totalt var det drygt 250 innovationer som lämnats in och utvärderats till medaljerna.

Relaterade artiklar