ANNONS

Hälften väljer e-control

Väderstad Rapid som sålts i mer än 22 000 exemplar uppdaterades i slutet av 2014 för att bättre passa det moderna lantbruket. Uppdateringen innebär ny design med en renare sålåda som ökar tillgängligheten i maskinen. Tillsammans med smörjningsfria lager minskar underhållsbehovet. Hydraulisk drivning underlättar inställningar av maskinen. Samtidigt lanserades styrsystemet E-Control för Rapid.

Hälften av alla kunder väljer E-Control

Väderstads elektronik-lösningar har samlats under familjenamnet Väderstad E-Services och består av nya E-Control, en ISOBUS-lösning och trotjänaren ControlStation. Sedan lanseringen väljer hälften av Väderstads Rapid-kunder att använda sig av E-Control.

 

– Våra kunder uppskattar introduktionen av Wi-Fi och iPad Air, dvs styrning med hjälp av trådlös kommunikation. Användarvänlighet, kostnadseffektivitet och enkel uppdatering är bara några av de stora förtjänsterna med iPad Air-lösningen jämfört med traditionella system, säger Bernt Mårtensson, konceptansvarig för Rapid.

 

Även möjligheten att koppla upp maskinen mot vanligt förekommande GPS system ger lantbrukaren möjlighet att använda maskinen med hög precision och lägsta möjliga kostnad.

 

Hydraulisk utmatning på alla Rapid

Från och med årsmodell 2015 har samtliga Rapidmodeller hydraulisk utmatning från traktorn.

– Hydraulisk utmatning är en förutsättning för att ge föraren möjlighet att utnyttja Väderstad E-Services, koppla ihop maskinen med ett GPS-system och utnyttja tekniken optimalt, förklarar Bernt Mårtensson.
fgyqok5upidbn73tlfmw

Relaterade artiklar