ANNONS

Hållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik

Med en ny miljövänligare färg och skopor tillverkade i tåligare material ligger Norje Smidesfabrik i framkant med sitt hållbarhetsarbete. Och arbetet fortsätter.

Från och med den 1 januari lackerar Norje Smidesfabrik alla sina redskap med en helt ny 2-komponentsfärg, vilket gör att utsläppen av lösningsmedel minskas med 40 procent. Den nya färgen är dessutom hårdare, vilket gör den tåligare.

Planeringsskopa i Hardox

Samtidigt introduceras dessutom en ny produktmodell i standardsortimentet, som bygger på den populära planeringsskopan. Den nya planeringsskopan är byggd i Hardox för extra lång hållbarhet och framtagen för att klara de allra tuffaste förhållandena med många drifttimmar.

– Detta är viktiga kvalitetshöjningar som kommer att märkas det kommande året. Med det klimatfokus som nu råder kommer det att ställas höga krav på oss alla. Därför ser vi det som en viktig del i vårt arbete att kunna erbjuda marknaden trygga och långsiktiga produkter, säger Jonna Hermansson, vd på Norje Smidesfabrik.

Minskat koldioxidutsläpp

Sedan det intensiva miljöarbetet började på Norje Smidesfabrik har koldioxidutsläppen minskat med 200 ton i årliga utsläpp, bland annat genom byte av oljepanna till pelletspanna. I fabriken har cirka 1000 lysrör bytts ut mot ledlysrör. Värme och ventilationsanläggningen har byggts ut med en högeffektiv värmeväxlare för bättre inomhusklimat och energibesparing. Dessutom har dieseltruckar bytts ut mot eldrivna truckar.

– Från generation till generation är vår position på marknaden vilket innebär att vi är omtänksamma och gör vad vi kan för att främja en klimatsmart framtid, säger Jonna Hermansson.

VD Jonna Hermansson
Norje Smidesfabrik

Relaterade artiklar