ANNONS

Haltande sanktioner mot Ryssland

EU och USA har varit ganska eniga vad gäller sanktioner mot Ryssland men när det kommer till energi och stål går åsikterna isär.
Tyskland importerar mycket energi och stål från Ryssland och är det land som drivit frågan om sanktioner på halvfart medan andra länder varit mer effektiva för att visa sin avsky till kriget och ge ett stöd till Ukraina.
Gasen från Ryssland är det inget land som infört importstopp för då det hade ställt till allt för stora bekymmer, även om den negativa effekten för Ryssland ekonomiskt hade blivit större.
Ryssland vill ha betalt för gasen i Rubel för att stärka sin valuta, något EU och USA gemensamt sagt nej till.
Dock är det flera länder som betalar i Rubel för att säkerställa gastillgången i landet.
Ungern gick i veckan ut med att de accepterar Rysslands krav på att betala i Rubel och de flesta länder som köper gas från Ryssland betalar fortsatt i det landets valuta.
De enda två länder i Europa som inte vill betala i Rubel är Polen och Bulgarien och till dessa två länder kommer det inte längre någon gas.
Danmark importerar också mycket gas från Ryssland och är på linjen att inte acceptera Rubel som betalningsform och gör nu åtgärdsplaner för hur de ska klara sig utan rysk gas.

Relaterade artiklar