ANNONS

HCP övertar MultiOne i Norge

Efter det att Case IH och New Hollands återförsäljare i Norge, AK Maskiner, gått i konkurs och därmed även italienska kompaktlastartillverkaren MultiOne förlorat sin plattform i Norge går nu danska HCP in och hjälper till vad gäller de italienska kompaktlastarna. HCP är bland annat generalagent för Zetor i hela Norden och säljer MultiOne i Danmark. Via sitt dotterbolag i Norge ger de nuvarande kunder stöd vad gäller reservdelar och service för MultiOne. I en artikel i danska Maskinbladet säger Lars Wear på HCP Norge att man önskar ett avtal om att få representera MultiOne i Norge även framöver.
För Case och New Holland är det lite tuffare att få till en ny plattform i landet. CNH Industrial har tecknat ett tillfälligt avtal med företaget Ålgård Landbrugssenter som nu representerar de båda fabrikaten så att service och reservdelar fungerar i landet. Ålgård Landbrugssenter är en fristående återförsäljare som brutit sig ut ur AK Maskiner för några år sedan. De täcker således bara en liten del av Norges yta och det återstår att se hur CNH ska representeras i landet på sikt.
Enligt en artikel i norska tidningen Traktor framgår det dock som att AK Maskiner ska rekonstrueras efter konkursen och återfå agenturerna Case IH och New Holland.

Relaterade artiklar