ANNONS

Hilltip laddar för kommande vinter

Finska Hilltip lanserar nya maskiner för snöröjning och halkbekämpning. Det är ett hydrauliskt ställbar diagonalplog från Blizzard. Förutom att snöbladet kan vinklas hydrauliskt kan flyglarna regleras i vinkel och dras ut och in. På så sätt kan snöskärets arbetsbredd ändras från 3,2 till 4,0 meter.
Det är en fördel då många vägar är anpassade för 3,2 meters bredd samt att det är lättare att komma fram i trånga utrymmen samtidigt som man kan ställa om till 4,0 meters arbetsbredd för att få bättre kapacitet på stora ytor.
Skäret heter Blizzard Power Plow och är anpassad för hjullastare i 16- till 18-tons klassen.
En annan nyhet från Hilltipp är sand-/ saltspridare. Det är egentligen två nyheter, en som lastar 600 liter och som passar på alla japanska pickupflak. Den är tillverkad i plastmaterial vilket gör den lätt. Två personer lyfter enkelt spridaren på plats och surrar fast den på flaket. Utmatning och spridning sker elektriskt.
Den andra passar mindre lastbilsflak och finns i flera olika storlekar. De lastar 1,2 till 2,0 kubikmeter.

Nya Blizzard Power Plow från Hilltip kostar 92 000 kronor.

De hydrauliskt manövrerbara vingarna kan vinklas samt skjutas in/ut så arbetsbredden ändras +/- 80 centimeter.

Två nya spridare för flaket. Den lilla till pickuper kostar 49 000 kronor och den stora i bakgrunden, anpassad för mindre lastbilar, kostar från 72 000 kronor.

Relaterade artiklar