ANNONS

HIR Malmöhus blir eget bolag

HIR Malmöhus bildar eget bolag för rådgivningsverksamheten och passar samtidigt på att byta logotyp. HIR Malmöhus har under ett antal år verkat som en självständig del av Hushållningssällskapet (HS) Malmöhus.
HIR Malmöhus AB blir det första delvis personalägda bolaget inom HS-sfären. Förberedelserna av en bolagisering har pågått under de senaste åren och den 1 januari 2010 blev det äntligen verklighet. HS Malmöhus är huvudägare i det nya bolaget och äger minst 60 %. Resten av bolaget ägs av personalen. Intresset för att bli delägare i det framgångsrika och expansiva företaget har varit stort bland personalen.
– Det känns mycket bra att kunna erbjuda de anställda att bli delägare i företaget, säger Erik Stjerndahl, VD i det nya bolaget HIR Malmöhus AB.
Enligt honom är fördelen med eget bolag är att de både behåller sina mycket kompetenta rådgivare och lockar till sig nya stjärnor.  Som eget bolag har man också möjlighet att äga dotterbolag, vilket blir fallet med exempelvis tidningen Arvensis, som HS startade våren 2008.
HIR Malmöhus AB är ett expansivt konsultföretag inom kunskapsområdena växtodling, eko, potatis, grönsaker, bär, prydnadsväxter, maskin, marknad, ekonomi, landsbygd, bygg, miljö,
EU-ansökningar och energi. Bolaget erbjuder främst oberoende personlig rådgivning. HIR Malmöhus AB arrangerar även Borgeby Fältdagar. Dessutom ger man ut HIR-brev och tidningen Arvensis, utför projekt, arrangerar kurser, lantbruksresor och har en försäljningsavdelning

Relaterade artiklar