ANNONS

Hjullastarna som hittade sin nisch

Möre Maskiner introducerade Everun hjullastare under våren 2018 på den svenska marknaden och har sedan dess sålt över 250 maskiner.

De lättkörda, prisvärda lastmaskinerna efterfrågas på mindre gårdar, hästgårdar och byggarbetsplatser. Ofta byts en traktor med frontlastare ut eller kompletteras det med en lättkörd hjullastare så att fler i familjen eller arbetslaget kan köra.

Nu utökas programmet med tre modeller. Samtliga med teleskopiskt utskjut, upp till 71 hästkrafer med lyftkapacitet upp till 2 500 kg och lyfthöjd 4,4 meter.

Maskinerna har converter med kopplingsfri fram/back och hög/låg-växel, midjestyrning, hytt med god sikt (ROPS & FOPS), backkamera, joystickstyrning, Trima/SMS-fäste, hydraulisk redskapslåsning och tredje-funktion  vilket mycket lättkörda och mångsidiga maskiner.

Ett exempel är ER1500 med 34 hästars motor som Möre Maskiner säljer för 219 000 kronor inkl pallgafflar och planeringsskopa.

Everun är en Kinesisk tillverkare av mindre hjullastare samt grävmaskiner och har levererat till Europamarknaden under de senaste 15 åren.

Relaterade artiklar