ANNONS

Horsch satsar på sprutor

Horsch Leeb Application System i Tyskland är ett helt nytt företag inriktat på att tillverka växtskyddssprutor. Det är ägt och organiserat av Horsch, ett tyskt företag som tillverkar jordbearbetnings- och såmaskiner samt av tyska Leeb, ett företag inom växtskyddssprutor.
De båda företagen har haft ett samarbete under 16 års tid vilket resulterat i ett antal prototyper, men nu är det således på riktigt. Två nya modeller har sett dagens ljus och den visades upp i förra veckan på Horsch maskinvisning i Tjeckien. De heter Horsch Leeb PT270 och GS6000. De kommer även att visas på Agritechnica i november i år.
PT 270, se bild nedan, har en tank på hela 8 000 liter och en ramp som är 36 meter bred. GS 6000 lastar 6 000 liter, precis som modellbeteckningen vittnar om, samt har en ramp som är upp till 36 meter bred. Båda ramperna är luftassisterade och kan sektionsavstängas ner till en meters bredd och därmed styras med GPS om man så önskar. Sprutorna har en stor pumpkapacitet som även kan användas vid fyllning. På två minuter fyller man 6 000 literstanken på GS6000, under förutsättning att det finns vatten att ta från en tankvagn eller en brunn i samma takt.

Relaterade artiklar