ANNONS

Hüllert maskin satsar på kunskap

Nils-Gunnar Burge, ägare till Hüllert Maskin i Vara har invig sin nya testbana och utställningshall. På testbanan är det tänkt att kunder ska få möjlighet att provköra maskinerna i en realistisk miljö och på så vis veta vad man köper samt få praktisk information om produkten innan den levereras, vid ett köp.
Men banan ska även användas för utbildning och Hüllert Maskin har avtal med en skola i området som utbildar maskinförare.
Hüllert Maskin är ett anrikt företag som startades redan år 1945. Under resans gång har man inte enbart importerat och sålt maskiner utan det har även funnit egen tillverkning av grävlastare. Den maskinen hette Warras och byggde på traktorfabrikatet Nuffield. Denna tillverkning avvecklades år 1973 och då började Hüllert Maskin i stället sälja JCB.
Nils-Gunnar Burge hade jobbat som anställd många år på firman när han köpte Hüllert Maskin år 1995. Hans idé är att inte satsa för brett, men i stället vara bäst på det man gör.
Han tog upp den italienska Merloagenturen som enbart handlar om teleskoplastare av olika slag.
– Vi är i dag marknadsledande på teleskoplastare i Sverige och säljer via återförsäljare i större delen av landet utom runt Vara där vi sköter försäljning och service själva.
Företaget har stora ändamålsenliga lokaler och har precis invigt en ny visningshall. Man är i en expansiv fas och har som mål att till år 2016 fördubbla omsättningen, vilken i dag är 125 miljoner kronor.
Jan-Erik Hovlin, välkänd profil i lantbrukstraktorbranschen med flera års arbete med bland annat Valtra, har nyligen blivit anställd som försäljningschef på Hüllert Maskin.
– Jag tycker att Hüllert Maskin har samma syn som jag, man ska skapa långsiktiga kundrelationer och ge bra service, säger han som svar på varför han bytte jobb.
Totalt arbetar det 24 personer på företaget och man ska förstärka ytterligare inom såväl säljsidan som på service.
– Vi ska ge våra kunder den bästa servicen och därför är vår support till återförsäljarna väldigt viktig, säger Nils-Gunnar Burge.
Förutom Merlo säljer man även Lundberg och Lännen.

Relaterade artiklar