ANNONS

Hur ofta ska Borgeby Fältdagar arrangeras?

Branschorganisationen Maskinleverantörerna sektion Lantbruk har tagit beslut att endast medverka vart annat år på Borgeby Fältdagar framöver.
Det innebär att deras medlemsföretag är med på Borgeby Fältdagar jämna år och på Brunnby Lantbrukardagar udda år.

HIR-Skåne, som arrangerar Borgeby Fältdagar, är naturligtvis besvikna över branschorganisationens beslut och hoppas att maskinföretag ställer ut även nästa år på mässan. Maskinleverantörernas beslut är en rekommendation till medlemsföretagen, men skulle den följas, vilket är högst rimligt om branschorganisationen framöver ska ha något berättigande, så försvinner 90 procent av alla utställare med maskiner och teknisk lantbruksutrustning från Borgeby Fältdagar år 2015, för att återkomma igen år 2026.
Bakgrunden är att lantbruksutställningar är kostsamt. De som ställer ut maskiner på mässor måste kompensera dessa kostnader via priset när de säljer maskiner till lantbrukare.
Vad tycker du som lantbrukare, när du tar hänsyn till kostnaden för att ställa ut på en mässa, takten i nyhetsflödet och möjligheten till att få tillgång till ny teknik? Räcker det med en stor utomhusmässa i södra Sverige för lantbruk vart annat år och en i Mellansverige vart annat år och däremellan Elmia Lantbruk och en mängd andra lantbruksmaskinutställningar i våra grannländer?
Skrolla ner på sidan och lämna ditt svar.

Förra frågan gällde:

Hur blir er skörd i år?

Normal (47%, 67 Röster)
Större än normal (31%, 44 Röster)
Mindre än normal (22%, 31 Röster)
Antal röster: 142

Relaterade artiklar