ANNONS

Indiska maskiner till Europa

Indiens största tillverkare av jordbruksmaskiner och utrustning har annonserat en ambitiös expansion för att nå lantbrukare över hela världen.

Sedan starten år 1997, då produktutbudet endast bestod av rotorkultivatorer, har företaget Shaktiman bidragit till att förbättra mekaniseringen bland Indiens 90 miljoner lantbrukare tack vare ett modernt sortiment av högkvalitativa och pålitliga maskiner som idag täcker hela grödcykeln, från sådd till sådd.

Shaktiman är även Indiens största exportör av jordbruksmaskiner och nu strävar de efter att erbjuda sina produkter till nya kunder i många fler länder. Efter att ha lanserat 107 nya produkter de senaste fem åren, och en produktutvecklingspipeline som inkluderar nya balpressar, självgående sprutor, skördaremaskiner och sockerrörsskördare, är Shaktiman övertygad om att deras produktsortiment kan vara intressant för många lantbrukare runt om i världen.

– Shaktiman var det första indiska företaget att utveckla skräddarsydda lantbrukslösningar för den indiska bonden, säger Ashwin Gohil, företagets ordförande.

Det är de lösningarna som har hjälpt Shaktiman att säkra en extremt stor inhemsk marknadsandel och snabb produktutveckling.

– Vi tror att varje bonde behöver någon som förstår hans behov och kan leverera effektiva, genomförbara och hållbara lösningar för att bevara jord, vatten och naturresurser, fortsätter Mr. Gohil.
Han berättar att de vet hur viktigt det är att ha lösningar som passar allas behov eftersom de själva är bönder från början.
– Det är också avgörande för oss att stärka bönder, deras familjer och alla landsbygdssamhällen genom att utbilda dem om viktiga ämnen som teknik och hållbart jordbruk.

Detta tankesätt har varit avgörande för Shaktimans framgång bland indiska bönder, och det är samma approach som har gjort att företaget kan erbjuda sitt breda produktsortiment till lantbrukare över hela världen.

– Tillverkare av jordbruksmaskiner har ett ansvar att inte bara hjälpa till att utveckla en mer livskraftig jordbruksekonomi utan också en mer hållbar sådan, anser Shaktiman.

Genom att erkänna de utmaningar moderna lantbrukare står inför, levererar Shaktiman på dessa mål samtidigt som de förser bönder med tekniskt avancerade jordbruksmaskiner och utrustning som ger fullständig trygghet genom tillförlitlighet, kvalitet och exemplariskt kundstöd.

Detta är möjligt tack vare en stark FoU-avdelning vid Shaktimans huvudkontor i Rajkot, Gujarat. Ett team av 100 ingenjörer driver de stora utvecklingsavdelningarna, där prototyper och nya maskiner testas noggrant.

Denna kombination möjliggör en stadig utveckling och expansion av företagets portfölj där över 25 nya produkter vanligtvis läggs till sortimentet varje år, och företaget innehar nästan 90 patent världen över.

Måttet på dess tekniska expertis och tillverkningskapacitet bekräftades 2019 när de ingick ett joint venture med tyska Grimme. Samarbetet fokuserar på design och utveckling av en komplett serie högteknologiska lösningar för potatis och andra rotfrukter.

– Även om Shaktiman redan har närvaro i över 100 länder, åtar sig den nya expansionsplanen att nå mer än 4 miljoner lantbrukskunder till år 2030, förklarar Hasmukh Gohil, verkställande direktör på Shaktiman.
Han berättar att Shaktimans intensiva fokus på kundservice och att de redan nu har vi över 1 000 återförsäljare och att det är avgörande för expansionen.

– Vi har en stark och etablerad kundservicestrategi där återförsäljaren spelar en stor roll. För att behålla samma nivå av service som börjar med vår ‘designed for service’ filosofi, men också inkluderar kundintroduktion och återförsäljarkontrakt för underhåll behöver vi partners som delar våra samma mål, att stärka bönder, påpekar Ashwin Gohil.

Relaterade artiklar