ANNONS

Innovativ truck

Trucktillverkaren Still presenterar nu nya låglyftare och dubbelstaplare med luftjädrad åkplatta. Det är en nyutvecklad produkt med en hel del nytänkade som bjuder på stora fördelar till många olika typer av företag och alla deras truckförare.
De nya produkterna har sitt anvädningsområde inom spedition, livsmedelsindustri, övrig industri samt i dagligvaruhandel där pallar hanteras.
Still EXU-SF är en ny intressant låglyftare med mycket nytänkande som ger kunden en rad fördelar. Den största fördelen för kunden är en luftfjädrad åkplatta – man ändrar trycket i dämpningselementet, ju tyngre förare ju högre lyfttryck!
Luftpåfyllningen sker enkelt med en ventil precis som på ett bildäck.  Detta enkla system är patenterat av Still för användning på en ny typ av åkplatta, en unik lösning som skonar ryggen på föraren.
Helkroppsvibrationerna är uppmätta till 0,59 m/s2 vilket ligger omkring 40% lägre än på konkurrerande maskiner. Dämpningseffekten är suverän vilket är viktigt eftersom man med den här typen av låglyftare ofta passerar höjdskillnader mellan exempelvis en lastbils bakgavellyft och lastbryggor.
Med den luftfjädrade åkplattan på Still EXU-SF kommer antalet ryggskador inom transportbranchen att kunna minskas avsevärt.
När åkplattan är nedfälld och de två sidostöden är utfällda har låglyftaren en maxhastighet på 9 km/h. Om föraren istället fäller upp åkplattan och fäller in sidostöden reduceras maxhastigheten till 6 km/h. Helt nytt är att sidostöden är justerbara i höjdled i tre olika lägen, allt för att såväl en kort som en lång truckförare skall få en komfortabel och säker arbetsmiljö.
Stills nya låglyftare finns även i utförande som dubbelstaplare, Still EXD-SF. I detta fall har låglyftaren helt enkelt försetts med ett lyftstativ varvid den snabbt förvandlas till en dubbelstaplare.
Det är också möjligt att hantera kvartspallar med den nya dubbelstaplaren vilket ger Still en mycket stor marknad inom livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln.
b0033ca8e7

Relaterade artiklar