ANNONS

Internationellt toppmöte om medicinsk zink

Senast 2022 ska grisuppfödarna i EU stoppa användandet av medicinsk zink för behandling av frånvänjningsdiarré. Det innebär en del utmaningar för branschen. Därför bjuder SEGES Danish Pig Research Centre in till ett internationellt toppmöte i Köpenhamn med nationella och internationella experter på området för debatt och presentation av de senaste forskningsresultaten.

Senast 2022 ska alla europeiska grisuppfödare sluta med användningen av medicinsk zink för behandling av frånvänjningsdiarré. En av de primära anledningarna till förbudet mot medicinsk zink är av hänsyn till miljön. Det ger en rad utmaningar eftersom det för närvarande inte finns några självklara alternativ. Förbudet mot medicinsk zink får nämligen inte innebära en ökad användning av antibiotika.

Därför bjuder SEGES, som arbetar med forskning och utveckling för dansk grisnäring, nu in till Zero Zinc Summit den 17 – 18 juni i Köpenhamn. Det är ett toppmöte för branschfolk från hela världen. Under två dagar ska de diskutera ämnet och dela med sig av de senaste forskningsresultaten på området.

Relaterade artiklar