ANNONS

Stort intresse för Landshypotek Banks nya bolån

I höstas öppnade Landshypotek Bank för bolån till hus. Kundresponsen har varit över förväntan. Många nya kunder har bytt bank för sitt bolån till Landshypotek Bank och den samlade utlåningen uppgår redan till över en halv miljard kronor. Nu fortsätter banken även efter årsskiftet med särskilda ränterabatter till nya kunder.

– Vi vill att fler ska få möjlighet att upptäcka och ta del av en annorlunda bank på svensk bankmarknad, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, tf VD på Landshypotek Bank.

Landshypotek Bank är sedan i höstas en ny bank på bolånemarknaden, men har med sig erfarenheter från en över 180-årig historia med utlåning till jord och skog. Banken vänder sig även för huslånet framförallt till kunder utanför landets tre största städer. Många nya kunder har nu hittat till den värderingsmässigt annorlunda banken som har konkurrenskraftiga räntor och presenterat en helt ny digital ansökan på marknaden. På några månader har den samlade utlåningen till husägare växt till över en halv miljard kronor.

– Att kunna erbjuda bolån till hus är en långsiktig satsning för oss, men det är givetvis glädjande att vi har fått en så bra start på vår etablering med stark respons och många nya kunder. Det bekräftar att det finns ett stort behov av en bank som Landshypotek Bank, konstaterar Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Nu förlänger Landshypotek Bank tiden till 31 mars för det särskilda erbjudande banken har haft för nya kunder. I erbjudandet ges rabatter i nivåer utifrån belåningsgrad där den bästa räntan är 0,99 procent.

Banken hoppas att intresset ska fortsätta vara stort.

– Med den digitala ansökan är vår bank alltid öppen. Vi får in ansökningar alla tider på dygnet och alla dagar. Vi såg ansökningar även på julafton och vill fortsätta kunna vara ett starkt alternativ på bolånemarknaden, säger Erik Henriksson, privatmarknadschef på Landshypotek Bank.    

Relaterade artiklar