ANNONS

ISOBUS – genväg till autostyrning

Agrotech lanserar nu en nyhet som gör det lättare att få autostyrning på självgående maskiner och redskap som har ISOBUS.
Det är en autostyrning med bara en enhet.
Den nya Topcon AGI-4 enheten är både antenn och mottagare, och innehåller samtidigt gyro för lutningskompensation och autostyrprogram i ISOBUS mode. Det betyder att AGI-4 kan prata med alla ISOBUS-kompatibla skärmar, vilket gör att det räcker med en (1) enhet för att få autostyrning!  Det innebär alltså att man inte längre behöver installera ytterligare en bildskärm när man vill ha autostyrning på en styrförberedd traktor och tillexempel redan har en ISOBUS-redskapsdator.
Tar emot alla GNSS satelliter.
AGI-4 mottagaren tar emot alla GNSS satelliter, både amerikanska GPS, ryska GLONASS och det kommande Europeiska satellitsystemet GALILEO.  Den kan få korrektioner både från de fria EGNOS-signalerna och användas tillsammans med korrektionssignaler från OmniSTAR eller noggranna RTK-lösningar.
– Den kan använda alla typer av signaler för RTK korrigering – både från fasta basstationer och från mobilnätet, föklarar Oscar Ferngard,  Topcon-ansvarig  hos importören Agrotech.
Lätt att installera
En annan fördel med den nya mottagaren Topcon AGI-4 är att den är mycket lätt att installera och komma igång med.
– På Topcon kallas det Drop ‘n Drive, säger Oscar Ferngard.
Väl monterad på fordonet och ansluten till en ISOBUS-kompatibel skärm, är den lätt att använda. Det nya systemet visades på Agritechnica i höstas, och har nu också kommit till Sverige, där Agrotech har märkt ett ökat intresse för denna lösning.
AGI-4-NoAntenna-large

Relaterade artiklar