ANNONS

JCB i brittiska överhuset

JCB meddelar att Sir Anthony Bamford, ägare av och styrelseordförande för JCB, blir ledamot i överhuset i brittiska parlamentet.
Storbritanniens premiärminister, David Cameron, utnämnde den 1a augusti Sir Anthony Bamford, JCB, till ledamot av det Brittiska överhuset.
– Detta utnämnande har tilldelats Sir Anthony som ett erkännande för hans enorma insatser som ledande industriman. Vi är alla väldigt stolta över nomineringen till Överhuset, och vi förväntar oss att Sir Anthony blir en förkämpe för affärslivet, framförallt när det gäller tillverkning och ingenjörskonst, säger Alan Blake, koncernchef JCB.
Den brittiska parlamentarismen utgörs av de tre fristående delarna underhuset (House of Commons), överhuset (House of Lords) och monarken (crown in parliament). Överhuset kan inte fatta några egna beslut, men har rätt att för viss tid skjuta upp lagförslag beslutade av underhuset. Oftast lägger överhuset sedan fram samma förslag med ändringar inför underhuset, som därefter får fatta nytt beslut.

Relaterade artiklar