ANNONS

JCB börjar med liftar

Brittiska JCB tar upp ännu en produktgrupp i sitt maskinprogram. Denna gång är det saxliftar. De presenterades vid JCBs fabrik i Storbritannien i går för pressen och innebär 9 modeller med lyfthöjd från 4,5 till 13,7 meter. Det är stabila och tekniskt avancerade saxliftar med elhydraulik och batteri. De lyfter från 230 till 550 kg och väger från 1,3 till 3,4 ton.
JCB har sedan tidigare tillverkat personkorgar till sina teleskoplastare och ser en stor marknad för olika typer av maskiner som underlättar för hantverkare som arbetar på höjden.
Enligt JCB är deras saxliftar bättre än dem som redan finns på marknaden. Som exempel kan man flytta manöverenheten och hänga den var som helst på korgen så den alltid sitter perfekt för alla förare och alla arbeten. När man förflyttar liften i trånga utrymmen och med låg höjd kan sidogallren fällas ner och föraren kan gå vid sidan om maskinen med kontrollenheten och köra.
En annan fördel är en säkring till varje elkrets vilket underlättar felsökning vid eventuella fel.
De nya liftarna ställs ut på marknaden redan i dag och visas inom kort på mässor, bland annat på ConExpo i Las Vegas nu i vår.
Innan året är slut ska JCB ha 27 olika typer av liftar i sortimentet.
IMG_5123

Relaterade artiklar