ANNONS

JCB tar steget in i skogen på allvar

Entreprenadmaskinerna från brittiska JCB passar bra även i skogen. Det berättar man på den svenska generalagenten för JCB, Söderberg & Haak som hälsar alla välkomna till sin monter nummer 202 på SkogsElmia i nästa vecka.
Där kommer de att visa de två helt nya midigrävarna 85Z-1 och 86C-1, samt en större och en mindre hjullastare. Förutom JCB-maskinerna visas två skogsombyggda traktorer, New Holland T4.85 och Case IH Farmall 75C, samt kampanjtraktorn Case IH Maxxum 115.
MIDI_86C-1_08_A270px
JCBs nya serie med mellanstora grävare är utformade för att vara robusta, starka och tåliga utan att kompromissa med prestandan. De ger högsta effekt och högsta vridmoment även vid låga motorvarv, vilket ger effektiva arbetscykler och därmed hög produktivitet.

Varken tid eller resurser behöver läggas på partikelfilter eller AdBlue, JCB Diesel by Kohlermotorn klarar ändå avgaskraven för Steg IIIB.

De båda mellanstora grävarna passar bra för arbete i skogen. För dem som oftast arbetar i trånga utrymmen, som till exempel i tätare skog, är 85Z-1 det bästa valet, då den svänger innanför undervagnens bredd. Även 86C-1 är en smidig maskin, framförallt i kombination med JCBs TAB-bom, som är treledad och alltså ger större räckvidd och bättre möjlighet att gräva närmre maskinen.
– På SkogsElmia vill vi visa att JCB-grävarna är ett riktigt bra val för skogsägaren som själv jobbar praktiskt med sin skog. Tillämpningarna är många, och det finns flera olika tillbehör för att öka mångsidigheten för de mellanstora grävarna, säger Roger Olsson, produktchef JCB på Söderberg & Haak.

JCBs hjullastare
Söderberg & Haak har en väldig framgång med hjullastarna från JCB. Försäljningen har med råge nått alla förväntningar. Lika bra som maskinerna är i lantbruket är de i skogsbruket. På SkogsElmia visas 411 och 437.

Båda maskinerna kännetecknas av snabba cykeltider, starka motorer och enastående god sikt. Dessutom har de båda bland de mest komfortabla hytterna på marknaden.

Relaterade artiklar