ANNONS

JCB till Söderberg & Haak

Case IH och New Holland importören Söderberg & Haak kommer att börja sälja JCB i Sverige via sina ordinarie återförsäljare. Avtalet som Söderberg & Haak har tecknat med den brittiska maskintillverkaren JCB omfattar maskiner till lantbruket såsom hjullastare och teleskoplastare av olika storlek. Maskinerna är i ett så kallat Agri-utförande, det vill säga de har större motoreffekt, anpassade chassin, större hydraulflöden och om så önskas lägre hytter. Detta är behov som lantbruket har enligt Thomas Sensson, vd på Söderberg & Haak.
Avtalet omfattar inte JCB Fastrac och de ordinarie anläggningsmaskinerna vilka även i fortsättningen kommer att säljas via de tre generalagenterna, JNS anläggningsmaskiner i södra och västra Sverige, Mellansvenska Material & Maskin i Mellansverige och GT-center i norra Sverige.

JCB är i dag en mycket stor maskintillverkare med ett komplett produktprogram och har sedan ett par år tillbaka även egen motortillverkning. Företaget är familjeägat i andra och tredje generationen Bamford.

JCBs hjullastare kan numera köpas dels via Söderberg & Haaks återförsäljare och dels genom de tre nuvarande importörenra.

JCBs hjullastare kan numera köpas dels via Söderberg & Haaks återförsäljare och dels genom de tre nuvarande importörenra.

Relaterade artiklar