ANNONS

John Deere introducerar nya fixkammarpressar

Med nya 400-serien balpressar, erbjuder John Deere nu en komplett lösning för små och mellanstora animalieproducenter, stora gårdar och maskinstationer.
De nya mindre F440E och F450E fixkammarpressarna har framtagitsär idealiska för att uppfylla behoven hos små animalieproducenter som pressar färre än 1 000 hö- eller halmbalar om året. På grund av det låga effektbehovet, 40 till 50 hk, passar de utmärkt med John Deere E-serien traktorer och ger mycket täta balar med 1,2 eller 1,5 m baldiameter. Balkammaren med elevator fångar upp och håller såväl hö som halm i ett fast grepp. Båda pressarna håller en hastighet och ger en baltäthet som är jämförbar med större modeller.
”Behåll det bästa och ändra resten”, var grundprincipen vid utvecklingen av den nya F440M fixkammarpressen, som utvecklats för små till mellanstora gårdar, som behöver en mångsidig maskin. Den har kapacitet att pressa mellan 1 000 och 3 000 hö-, ensilage- eller halmbalar per säsong, med samma högkvalitativa balform som sin föregångare, modell 623.
F440M kan beställas med 623 pressens flexibla MultiCrop baklucka och beprövade lindningssystem. F440M har också många av de högteknologiska funktioner som återfinns på 900-serien flexkammarpressar, som ett högpresterande inmatningsystem, ett snabbavlastningssystem en ny drivlina och matarrotor, kraftigare skydd, bredare och större däck, samt en rad andra komponentförbättringar.
F440R fixkammarpressen och C440R inplastarpressen passar perfekt för större animalieproducenter och maskinsationer som pressar fler än 3 000 balar per säsong, mestadels ensilage. Dessa ”R”-modeller har försetts med ett flertal av 900-seriens komponenter, som pickup, högkapacitetsrotor med 13 eller 25 knivar, och nya 600/50-22,5 breda däck.
Trots denna avancerade teknologi kan driftskostnaderna hållas nere, med hjälp av en energisnål färgmonitor och automatiskt smörjsystem med fettpatroner. Både F440R fixkammar- och C440R inplastarpress har utrutats med komponenter med lång livslängd, som avstrykare i rostfritt stål och extra kraftiga kedjor och rullager.

Relaterade artiklar