ANNONS

Kampanjer för mer arbetskraft

Engcon växer och verkar idag globalt, fortsatt med basen i Strömsund – och med det kommer den stora utmaningen: att hitta arbetskraft och rätt kompetens.

För Engcon är Strömsund en viktig ort. Det var i Strömsund som företaget grundades och det är också där som man fortfarande har utvecklingen och produktionen av sina tiltrotatorer. Tillsammans med lokala politiker och övriga näringslivet engagerar sig nu Engcon för att locka fler att flytta till företagets huvudort Strömsund. Ett initiativ som går undernamnet ”Heja Strömsund”. Syftet är att visa upp Strömsund med omnejd som plats för människor att leva och bo på.

– För oss är det här en jätteviktig satsning att vara en del av. Strömsund är vår bas och då är det vitalt för oss som företag att det flyttar hit människor som kan och vill jobba, säger Mikael Persson, personalchef på Engcon.

Hemvändarmässa för att locka tillbaka de utflyttade jämtarna
Den 16 februari arrangeras en hemvändarmässa i Stockholm. Ett tillfälle för ortens näringsliv att berätta om alla de arbetstillfällen som finns, men också för kommunen att berätta om hur det är att leva just i Strömsund med omnejd. Såhär skriver man på kampanjsidan www.hejastromsund.se

”Attraktiva jobb, trevliga boenden, bra samhällsservice, trygg uppväxtmiljö – och en fantastisk natur alldeles runt knuten. Det är Strömsunds kommun i ett nötskal! Är det inte dags att flytta hem?”

Mikael Persson hoppas på många besökare och att några börja tänka på att flytta till Strömsund. Samtidigt finns det alltid en viss konkurrens om arbetskraften.

– Kampen om arbetskraften är stor, då många företag i Strömsunds kommun går bra och växer. Vi vill hålla oss på tårna och visa att Engcon är en bra arbetsgivare med attraktiva jobb.

Tandemrekrytering
Engcon och övriga företag har insett att de även måste hjälpa till med att finna arbete åt två personer som det innebär när en hel familj flyttar. Mikael Persson nämner då att Heja Strömsund skapat uttrycket ”Tandemrekrytering” för att göra Strömsund ännu attraktivare.

– Ja vi håller på att bygga upp ett nätverk av företag som i samverkan med kommunens inflyttartjänst samt arbetsförmedlingen ska hitta ett bra arbete även för den andra parten i en familj som vill flytta upp och jobba på något av våra företag. Det är vad en ”tandemrekrytering” handlar om berättar Mikael Persson.

Mikael Persson nämner ett antal konkreta tjänster som Engcon kommer behöva rekrytera personal till inom den närmaste framtiden.

– Några exempel på rekryteringar av specialkompetens som vi planerar att göra under 2018–2019 är civil- eller maskiningenjörer inom konstruktion och utveckling, Specialist inom produktionsteknik, Business controllers. Vi ser även ett framtida behov av projektledare eller en person som har dokumenterat mycket goda ledaregenskaper.

Relaterade artiklar