ANNONS

Kompakt maskin med låg tyngdpunkt

Beteckningen LP står hos Weidemann för Low Position. Den har en lång tradition inom företaget och innebär att hjullastaren är lägre och får en lägre tyngdpunkt, egenskaper som för det första gör att man kan passera genomfarter på under 2 meters höjd, helt utan att behöva fälla in förarskyddstaket. För det andra blir denna klassiker därmed lätt att kliva upp på och blir samtidigt mer stabil, vilket gör den oslagbar i hanteringen av stora vikter, som stora balar. Staplingsarbeten och körrörelser blir ännu säkrare genom denna konstruktion.

 

Fördelar som Weidemann har bibehållit konsekvent genom den grundliga omarbetningen av den framgångsrika Hoftracs 1240LP till den nya typen 1260LP. Utöver detta har maskinen omarbetats grundligt och därmed anpassats ännu mer optimalt till de olika användningarna:

Ø  Hjullastaren uppfyller med sina 18,4 kW/25 hk EU:s avgaskrav steg V och klarar sig därmed utan avgasefterbehandling.

Ø  Tipplasten har kunnat höjas med 18 % gentemot föregångaren och ligger, beroende på utrustning, mellan 800–1 100 kg (pallgaffel, rak).

Ø  Optimeringen av styrvinkeln och det bakre överhänget ledde till och med till att Hoftrac® blev ännu mer smidig.

Ø  Weidemann erbjuder lastare med olika kinematik anpassade till de olika maskinernas storlek. Som standard har 1260LP P-kinematik, som övertygar genom en exakt parallellföring över hela lyftområdet. Standardlastsystemet har en lyfthöjd på 2,50 m vid skopvridpunkten. Finns som tillval med två andra lyftarmar på 2,70 m eller 2,90 m. Med dem kan vid behov en ökad lyfthöjd uppnås utan att man behöver byta till en maskin i nästa storlek.

Ø  Förarplatsen med bakruta eller förarhytt som standard har omgestaltats helt av Weidemann. Med avsevärt större plats får föraren en komfortabel arbetsmiljö. Den utmärkta sikten runtom ger säkert och effektivt arbete med maskinen.

Ø  Den flackare mittunneln ökar förarens komfort och säkerhet.

Ø  Den nya interiören med färgkoncept för manövreringen och skärm med ergonomisk placering möjliggör dessutom intuitivt och effektivt arbete.

Ø  Belysningen kan anpassas till olika behov. Som standard finns det två LED-arbetsstrålkastare fram och en bak (1 000 Lumen). Dessutom kan man som tillval välja ett strålkastarpaket med 2 000 Lumen, liksom belysning enligt tyska vägtrafikbestämmelser (Halogen), samt en varningslampa (LED).

Ø  Med lastvibrationsdämpningen kan körkomforten vid körning på väg ökas avsevärt.

Ø  Eluttaget med 13 poler gör att 1260LP kan användas ännu mer mångsidigt ihop med olika redskap.

 

Direct Wheel Drive – ett kraftfullt och effektivt drivkoncept.

 

Normalt drivs en Hoftrac® antingen med en hydrostatisk drivning med kardanaxel, fördelarväxellåda och axlar eller av en hydraulisk/hydrostatisk drivning via oljemotorer på axlarna. På den nya 1260LP har Weidemann valt ett annat drivkoncept. Det så kallade Direct Wheel Drive (dwDrive) innebär att det sitter 4 navmotorer direkt på hjulen. Det betyder att varje hjul har varsin motor som driver det hjulet direkt och enskilt. Navmotorerna drivs av en körhydraulpump, vilket ger noll mekaniska förluster. Navmotorerna skyddas dessutom mot tryckspikar med hjälp av en högtryckssäkring. Eftersugning mellan navmotorerna förhindrar dessutom torrkörning av de yttre motorerna vid körning i kurva.

 

dwDrive-motorn har följande fördelar:

–       Effektivitetsökning med ren hydraulisk drivning

–       Utmärkt acceleration och därmed kvicka köregenskaper

–       Inga effektförluster till följd av axlar eller växellådor

–       Högre markfri gång gentemot kardanaxlar och axeldrivning

–       Hög skjuvkraft genom direkt hjuldrivning

–       Steglös hastighet 0–20 km/h

–       Kombinerad broms- och krypkörningspedal

–       Elektrisk parkeringsbroms

–       Underhållsfri hydraulisk lamellbroms

 

Dessutom kan 1260LP på grund av den låga tjänstevikten på 2 100 kg och de kompakta måtten enkelt transporteras på ett 3,5 tons släp och därmed utan problem transporteras till olika användningsplatser.

 

Omgestaltningen och den nya utformningen av Weidemann 1260LP har skapat en smidig, pigg och effektstark maskin som definierar en ny standard i denna storleksklass.

Relaterade artiklar