ANNONS

Kor flögs till Afrika för ökad mjölkproduktion

Företaget Intradco Global, världsledande djurtransportspecialist och en del av Chapman Freeborn och Avia Solutions Group, har transporterat 330 nötkreatur från Europa till Västafrika.

De genetiska avelsboskapen flyttades på uppdrag av en kund och som en del av ett storskaligt statligt initiativ för att öka mjölkproduktionen i området, vilket gynnar lokalbefolkningen.
Regionen har historiskt hanterat ett underskott mellan utbud och efterfrågan på mjölk, vilket resulterat i dyra importkostnader för regeringen. De nötkreatur som transporteras av Intradco Global kommer dock att rätta till denna obalans, och varje ko beräknas producera 40 liter högkvalitativ mjölk per dag.
Operationen ägde rum på två flygningar under januari månad i år, båda med Intradco Globals team närvarande vid avgångs- och ankomstflygplatserna för att övervaka alla aspekter av operationen.
– Att vara involverad i ett viktigt projekt som kommer att ha en positiv och påtaglig inverkan på det lokala samhället är en fantastisk känsla, och det är också intressant att veta att vår långvariga kund återigen litade på oss vad gäller att leverera en dyrbara last. Vi ser fram emot att arbeta med dem igen i framtiden med, säger Hayden Edwards, chef på Intradco Global.

Relaterade artiklar