ANNONS

Krone lanserar nya centrumsträngläggare

KRONE kommer att presentera tre nya centrumsträngläggare, Swadro TC 640, Swadro TC 930 och Swadro TC 1000 vid ZLF lantbruksfestival i München. Den minsta instegsmodellen Swadro TC 640 har en arbetsbredd mellan 6,40 m ner till 5,70 m och en strängbredd mellan 1,70 m ner till 1,0 m. Swadro TC930 har en arbetsbredd mellan 9,30 m ner till 8,40 m och den största modellen Swadro TC 1000 har en arbetsbredd mellan 10,0 m ner till 8,90 m.

De nya centrumsträngläggarna har samma robusta uppbyggnad med kardanisk rotorupphängning och Krones dubbelbockade fjäderpinnar som lyfter materialet (Krone Lift Effect) från underlaget istället för att dra det. Därmed minimeras risken för jordinblandning och förorening av fodret vilket resulterar i ett foder av högsta kvalitet.

Naturligtvis är de tre nya modellerna utrustade med samma beprövade Krone-teknologi som övriga modeller: underhållsfria rotorväxellådor med kraftiga och slitagetåliga Duramax kurvbanor med 3-års garanti. Dessa är gemensamma för alla Krone strängläggare, från den minsta burna modellen med enkelrotor till flaggskeppet Swadro 2000.

Rotorarmarna är lagrade med dubbla tätade kullager och en tätad och permanentsmord styrrulle i kurvbanan. Detta innebär att de är helt underhållsfria och inte kräver någon smörjning. Dessa nya modeller är förstås försedda med funktionen ”Krone JetEffect”, en kombination av den kardaniska rotorupphängningen och hjulställen som gör att den främre delen av rotorn lyfts upp först och i omvänd ordning när man sänker ner rotorn. Detta innebär att fjäderpinnarna inte skrapar i underlaget då rotorerna lyfts eller sänks.

En annan fördel är de tvångsstyrda transporthjulen (tillval för Swadro TC 640) och den kraftiga transportramen som erbjuder maximal manöverförmåga i trånga passager. Modellerna
Swadro TC 930 och Swadro TC 1000 sticker ut med den sluttande främre ramen och en Y-växellåda för rotordrivningen. Transporthöjden för Swadro TC 640 och Swadro TC 930 är under 4 m, så det finns inget behov av fällbara rotorarmar.swadro_neu

Relaterade artiklar