ANNONS

Krone V-knytare och PowerClean

Krone Big Pack 1290 HDP II har fått ett antal standardfunktioner, som tidigare bara fanns på Generation 5. Det gäller den väl beprövade knytarfläkten PowerClean och de åtta pålitliga Krone V-knytarna, som knyter utan att skapa garnrester.

Krone PowerClean är ett hydrauliskt rengöringssystem som inte bara dammar av knytarna utan även andra maskinområden som ofta kontamineras av smuts. Detta görs med hydraulturbiner, som i knytarområdet skapar ett övertryck vilket i första hand förebygger att smuts samlas. Den stora fördelen med detta system är att det blir helt rent i knytarområdet, vilket väsentligt minskar slitage. Till skillnad från femte generationen BiG Pack, tas oljeflödet på BiG Pack 1290 HDP II från traktorns lastavkännande hydraulsystem. BiG Pack HighSpeed ägare kommer att uppskatta att PowerClean även finns tillgängligt för eftermontering på dessa modeller. Den tidigare remdrivna radialfläkten är inte längre tillgänglig för rengöring av knytarna.

Tack vare BiG Pack 1290 HDP II knytarna slipper man avklippta garnändar, detta eftersom Krone V-knytare, inte skapar garnrester. V-knytaren erbjuder det bästa av två världar: den väldigt pålitliga väletablerade dubbelknuten från Deering och frånvaron av garnrester från Cormicks enkelknytare. Dubbelknytarna är oumbärliga på dagens högdensitetspressar.

En annan BiG Pack 1290 HDP II utmaning är den extremt höga genomströmningen på upp till 85 ton per timme, vilket ökar trycket inuti balen. På grund av den höga genomströmningen och den höga baldensiteten, används ett patenterat system med åtta dubbelknytare som producerar effektiva knutar. Även under extrema förhållanden knyts pålitliga knutar utan att garnrester skapas. En annan fördel med Krones V-knytare är den modifierade geometrin tillsammans med modifierade funktioner, som skapar en Deering-knut utan långa garnändar vilket ger starkare knutar. Startknuten på den följande balen är en Cormick löpknut där ändarna formas till en båge som ökar knutens styrka. Dubbelknytarna eliminerar oönskade garnrester och håller fält och raden med knytare rena.

Relaterade artiklar