ANNONS

Kverneland med både gödsel och djup


Kverneland passade på att visa ett helt nytt redskap på Agritechnica – sin Flatliner alvluckrare. Efter en blöt höst är det all idé att fundera över hur gårdens jord ser ut djupare ner i profilen och med Kvernelands alvluckrare ska man kunna nå ner till 50 cm djup. Enligt det norska företaget ska detta vara möjligt även i svåra förhållanden, tack vare att varje luckringspinne är bultad fast på ramen och att pinnarna därmed kan plockas av och få en glesare delning.

Precis som många andra moderna alvluckrare har Flatliner V-formad ram och smala pinnar med olika typer av vingar för att ge minimal upprivning av sten och kokor. Flatliner finns i två modeller och följs av en tung återpackningsvält.

Allt fler redskapstillverkare med kompakta tallrikskultivatorer på programmet erbjuder dessa med flytgödselutrustning. Kvernelands Qualidisc Farmer visades upp i en 5 meter bred version med gödseltillbehör från Veenhius.

Qualidisc Farmer är en lättare version av Kvernelands tallriksredskap och maximalt arbetsdjup uppges vara 8 cm. Tallrikarna mäter 520 mm i diameter, är koniska för bibehållen angreppsvinkel genom hela sin livstid och har underhållsfria lager. Hela fyra olika återpackningsvältar finns att välja mellan för Qualidisc Farmer.

Relaterade artiklar