ANNONS

KWT 1300 – Ny modell i Krones hövändarserie

Nya KWT 1300 är en bogserad rotorhövändare med en arbetsbredd på 13,1 m som passar lite större gårdar och maskinstationer. KWT1300 har tolv rotorer med 1,53 m diameter och 6 rotorarmar med dubbla fjäderpinnar och olika längd på tenarna för att arbeta parallellt med underlaget och sprida materialet jämnt. Detta ger ett konstant arbetsdjup med minimal risk för förorenat foder samt högsta foderkvalitet. De dubbla fjäderpinnarna är tillverkade i slitagetåligt ”Super C”-material med 9,5 mm godstjocklek och är lindade 5 varv runt rotorarmen. Detta ger minimal förlustrisk om pinnen skulle råka brista, kastvinkeln kan justeras i 4 positioner mellan 13° – 19° utan behov av verktyg.
Den nya KWT 1300 är precis som alla Krone rotorhövändare utrustad med beprövade ”OctoLink” fingerkopplingar. Till skillnad från konventionella knutkors kan dessa arbeta i nästan vilken vinkel som helst, ger en säker kraftöverföring och är helt underhållsfria. Alla Krone hövändare är utrustade med oljesmorda och underhållsfria vinkelväxlar, vilket minimerar servicekostnader och stilleståndstid för underhåll. Dessutom är växellådorna fastskruvade under den bärande balken, vilket innebär att de inte utgör en bärande del i konstruktionen och minimerar på så sätt belastningen på växellådorna.
Det robusta transporthjulstället klarar 40 km/h och gör KWT 1300 till en följsam maskin trots den stora arbetsbredden.

Tillkoppling till traktorn sker enkelt och bekvämt via ett standard lantbruksdrag, det kompakta transporthjulstället gör maskinen även lämplig för mindre traktorer.

Premiummodellen KWT 1300 Plus har hydraulisk avlastning för transporthjulstället, detta för att flytta vikt från transporthjulen och på så sätt skona underlaget. Dessutom sitter det en spiralfjäder i trepunktsbocken som förhindrar negativ belastning på dragarmarna då maskinen är i vändtegsläge. En strängduk finns som tillval och används vid körning längs med kanterna på fältet och manövreras ifrån traktorhytten.12

Relaterade artiklar