ANNONS

Fler laddstationer

CLEVER och Rexel inleder ett samarbete kring smarta laddlösningar för elbilar. Samarbetet innebär att CLEVER erbjuder laddprodukter från GARO AB som paketeras tillsammans med bolagets tjänsteerbjudanden; lagerhållning och leverans till slutkund hanteras av Rexel. Målsättningen med det nya samarbetet är att GARO, Rexel Sverige och CLEVER gemensamt kan erbjuda marknadens bästa sortiment av produkter, tjänster och installation inom laddsystem och paketera erbjudanden som är attraktiva för marknaden.

CLEVER är Sveriges ledande laddoperatör och levererar laddlösningar till privatpersoner, företag, kommuner, fastighetsbolag och hyresvärdar med målsättning att det ska vara lätt att ladda såväl som att erbjuda laddning. CLEVERs publika laddnätverk finns i Sverige, Danmark och Tyskland och gör det lätt för elbilsföraren att ladda längs vägen. I samarbetet med GARO och Rexel kommer CLEVER att erbjuda sina tjänster i ett attraktivt paket med GAROs produkter via Rexels distributionskanaler.

– Vi är glada över samarbetet, och tillsammans med GARO och Rexel kan vi nu erbjuda smarta lösningar som gör det ännu lättare för företag, fastighets- och markägare att erbjuda laddning. Det kommer ha en stor påverkan på elbilsförarens tillgång till laddning och gynna omställningen till elbil, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige AB.

Rexel Sverige AB är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 35 länder. I Sverige har Rexel en stark position med verksamhet på 63 platser och ambitionen är att vara den ledande distributören av laddsystem i Sverige. I samarbetet med GARO och CLEVER kommer Rexel att ansvara för lagerhållning, orderhantering och leveranser.

– I och med detta samarbetsavtal kommer vi att kunna erbjuda våra kunder både professionella produkter och tjänster kopplade till varandra. Det är ett unikt samarbete som kommer alla laddhydrid- och elbilsåkare till gagn för att öka tillgängligheten av laddning i Sverige. Att det också gör att vi bidrar till ett fossilfritt Sverige är ett plus och något som vi verkligen brinner för”, säger Martin Cederström Marknads & Affärsutvecklingschef på Rexel.

Relaterade artiklar