ANNONS

Lantbruket i framtiden på DLG Feldtage

Det var stort fokus på framtidens lantbruk vad gäller teknik och odling på årets DLG Feldtage som gick av stapeln den 14 till 16 juni i närheten av tyska Mannheim.
Vi på Lantbruksnytt hade tyvärr inte möjlighet att medverka då det kolliderade med juryns första upptakt för Årets Traktor 2023, något vi rapporterat om här på nyhetssidan och i Lantbruksnytt webb TV under förra veckan.

Men vi lämnar här en rapport från mässarrangören DLG om årets tyska fältdagar:

Plats för proffs inom växtodling med ett imponerande utställnings- och tekniskt program – Utställare och besökare är positiva – Över 380 utställare och cirka 15 000 besökare i sommarväder på Kirschgartshausen, en Südzucker experimentgård nära Mannheim, Tyskland – Särskilt stort intresse bland unga gårdsförvaltare och internationella besökare

(DLG). Efter det uppehåll som pandemin införde, har DLG Feldtage-mässan understrukit sin position som en ledande plattform för internationell växtodling. Besökare, utställare och DLG (German Agricultural Society), som arrangör, är mycket nöjda med resultatet av utomhusmässan, som ägde rum på fälten i Kirschgartshausen, en Südzucker experimentgård nära Mannheim, Tyskland, 14-16 juni, 2022. Evenemanget presenterade framtida strategier och lösningar för utmaningarna med modern växtodling.

Mässan var särskilt populär bland unga gårdsförvaltare. Med internationella besökare som främst kommer från Nederländerna, Österrike, Schweiz, Litauen, Frankrike, Polen och Tjeckien, lockade evenemanget också cirka 130 internationella journalister och jordbruksbloggare, som drog nytta av översikten över innovationer som anses vara starka drivkrafter bakom omvandlingen. av jordbruket.

Under det vägledande temat ”Min växtodling. Min framtid.” – DLG Feldtage – levererade till jordbrukare framåtblickande utveckling av grödor, tekniker, teknologier och jordbruksinsatser som gör det möjligt för gårdar att följa individuella förvaltningsstrategier. Besökare uttryckte stort intresse för nya frön och sorter, växtskydd och gödsling, samt ämnet robotik. Medan ”Field Robot Event”, en internationell tävling för studenter som presenterar jordbruksrobotar, visade det aktuella tillståndet för fältrobotforskning, presenterades även många praktiska robotar av utställare – en första på DLG-Feldtage. De maskindemonstrationer som hölls dagligen fokuserade på att presentera både kemisk och mekanisk växtskyddsteknik.

DLG-Feldtages specialfunktion ”Ekologisk odling” inkorporerade en mängd relevant information. Detta mötte stort intresse bland deltagarna, vilket återspeglas i de preliminära undersökningsresultaten bland mässbesökarna, där nästan var tredje utforskade området.

”Både utställare och besökare var mycket nöjda med DLG-Feldtage-evenemanget”, sammanfattade Dr. Reinhard Grandke, verkställande direktör för DLG.

”DLG-Feldtage-mässan har sällan visat sig vara så mångsidig. Det är den viktiga informationsplattformen för framtidens gårdar”, tillade Dr. Grandke.

”Yngre gårdsförvaltare utgjorde mer än hälften av besökarna. Här på DLG-Feldtage sökte de strategier för åkerbruk och lösningar för utveckling av sina gårdar”, avslutade han.

DLG-Feldtage 2022 anordnades av DLG tillsammans med medarrangörer: ministeriet för livsmedel, landsbygdsfrågor och konsumentskydd i Baden-Württemberg; Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ); Raiffeisen Waren GmbH Kassel; ZG Raiffeisen Karlsruhe; och Vereinigte Hagelversicherung. Årets evenemang stöddes av professionella organisationer: Unionen för främjande av olje- och proteinväxter (UFOP – Union zur Förderung von Oel- und Proteinpflanzen), det tyska kontoret för jordbruk och livsmedel (BLE – Die Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung), Südzucker AG och ministeriet för ekonomi, transport, jordbruk och vinodling i delstaten Rheinland-Pfalz (Ministerium für Wirtschaft, Verkehr, Landwirtschaft und Weinbau).

Feedback från utställare
”Vi är mycket nöjda. Kunderna är glada över att kunna vara ute och gå igen och komma i kontakt med våra konsulter personligen, samt att se våra sorter live i fält – inte bara via video och kamera”, säger Sophie Riebeling från KWS SAAT SE & Co. KGaA.
”Vi är helt nöjda. DLG-Feldtage är branschplattformen, platsen som samlar alla intresserade”, kommenterade Markus Röser från BASF SE Agricultural Solutions Europa Nord.
”Även om bönder eller entreprenörer håller sig informerade via YouTube, Facebook, LinkedIn, etc., råder det fortfarande tvivel: är det verkligt det jag ser i videon? Mässor som DLG-Feldtage, där vi får möjlighet att visa något praktiskt ger oss ett rejält lyft”, förklarade Phillip Kamps från AgXeed B.V.
Michael Horsch (HORSCH Maschinen GmbH) betonade: ”För oss är DLG-Feldtage en av de viktigaste mässorna som äger rum i Västeuropa för närvarande. Jag är glad för DLG:s skull att den återigen kan visa vad den kan uppnå.”

Nästa DLG-Feldtage kommer att äga rum från 11 till 13 juni 2024, på Gut Brockhof i Erwitte nära Lippstadt (Nordrhein-Westfalen).

Relaterade artiklar